петък, 18 март 2016 г.

Община Велико Търново украсява старопрестолния град с 200 нови знамена

Снимка - Община Велико Търново


Флаговете са на Република България и на Велико Търново

Община Велико Търново украсява старопрестолния град с 200 нови знамена. Инициативата е по случай Празника на старата българска столица 22 март. 100 от флаговете са на Република България. Останалите 100 знамена са на Велико Търново. Те ще веят гордо от терасите на частните и обществените сгради, намиращи се на улиците „Васил Левски”, „Независимост”, „Стефан Стамболов”, „Велчо Джамджията”, „Иван Вазов”, както и по Самоводската чаршия. Обхванатата градска зона от центъра на града до крепостта Царевец е с дължина над два линейни километра.
Поставянето на знамената ще продължи през целия днешен ден. Община Велико Търново призовава гражданите, които получат нови флагове, да се включат в инициативата по случай Празника на града и да украсят терасите на своите домове.

„Търновски фотоклуб” с юбилейна фотографска изложба във Велико Търново




Експозицията е подредена пред Факултета
по изобразително изкуство във Велико Търново

Пета юбилейна изложба подредиха майсторите на фотографията от Сдружение „Търновски фотоклуб”. Експозицията с фотоси е част от предшестващите събития по случай Празника на Велико Търново 22 март. Таблата с подбраните фотографии са разположени пред Факултета по изобразителни изкуства в старопрестолния град. Монтирано е и изкуствено осветление, което придава още по-атрактивен вид на изложбата за желаещите да я разгледат през тъмната част на денонощието. Инициативата се провежда съвместно с Община Велико Търново.
Осемнадесетте фотоса представят уникалната архитектура, градска среда и атмосфера на старата българска столица. Техни автори са Антония Кожухарова, Александър Тасефски, Валентин Русанов, Даниел Йорданов, Мирослав Дечев, Мирослав Момински, Никифор Тодоров, Пенчо Чуков, Петър Крусев, Пламен Караиванов и Ростислав Грънчаров. Изобразени са сцени както от съвременния, така и от стария  Търновград, културно-историческото наследство и пейзажи през различните сезони.
Изложбата ще остане подредена в центъра на Велико Търново до 31 март включително.
           

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново