четвъртък, 21 април 2016 г.

Места във Велико Търново остават без ток утре (22ри април)

На 22.04.2016 г. от 08:30 ч. до 15:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново: ул. “П. Яворов” № 1, 3, 5, 7, 9.


Продължават ремонтните дейности по улиците във Велико Търново. Извършват се ремонти на улици във великотърновския квартал "Света гора".

Снимка - Община Велико Търново


Продължават текущите ремонтни дейности по обекти от градската инфраструктура във Велико Търново. Частично се преасфалтират участъци от улиците в квартал „Света гора”, чиято настилка е нарушена след есенно-зимния период. Машините работят по отсечката от обръщалото на автобусите в кв. „Света гора” към главния път I-4 София-Варна.
Предстои рехабилитация на ул. „Теодосий Търновски”, ул. „Ал. Стамболийски” и ул. „Велико Търново”, които свързват Великотърновския университет с жп гарата.
Средствата са осигурени по инвестиционната програма на Община Велико Търново за 2016 г. Изпълнител е Консорциум "Търновски пътища". 

Започна монтирането на Великденска украса във Велико Търново


Снимка - Община Велико Търново

Във Велико Търново вече монтират украсата по случай настъпването на един от най-светлите християнски празници Великден. Близо 300 декоративни яйца в най-различни цветове ще радват жителите и гостите на старопрестолния град. 30 от тях са светещи и вече са поставени върху арката, която се намира на ул. „Независимост”. Така централната част на Велико Търново ще стане още по-атрактивна нощно време.
Още 200 шарени яйца ще бъдат закачени по клоните на дърветата пред Факултета по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Пъстри великденски кошници с близо 60 яйца гиганти ще бъдат разположени на площад „Цар Асен I” пред крепостта Царевец, в зелената зона на пътен възел „Качица”, както и срещу сградата на Централна поща. 
Жителите и гостите на Велико Търново ще посрещнат нощта на Христовото възкресение на Царевец. Пасхалното богослужение ще е в Патриаршията музей „Възнесение господне”, където точно в полунощ на 30 април срещу 1 май ще бъде посрещна благодатният огън. Празнични фойерверки и 250 факли ще озарят нощното небе. 300 козунака и 3000 осветени яйца ще бъдат осигурени от Община Велико Търново и фирми партньори. Светата литургия по случай Възкресение Христово ще бъде отслужена в катедралния храм „Рождество на Света Богородица” и започва в 01,00 ч.

Община Велико Търново организира благотворителен базар за лечението на 3-годишния Йоан Тодоров. Изложбата от творби на служители на администрацията ще остане подредена до 4 май.

Снимка - Община Велико Търново


Чрез благотворителна изложба базар с произведения на изкуството Община Велико Търново набира средства за лечението на 3-годишния Йоан Тодоров. Възпитаникът на детска градина „Ален мак” страда от ретинопатия на новороденото – пета степен. Медицинските процедури се провеждат в Русия.
Експозицията е подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” и ще остане там до 4 май включително. Всички творби са дело на служители в общинската администрация. Със свои произведения участва и заместник-кметът Снежана Данева-Иванова, която е инициатор на благотворителния базар.
Изложбата бе открита от заместник-кмета Ганчо Карабаджаков. „Да помогнем на дете в нужда е хуманен и напълно естествен жест, макар и скромен, но от сърце. Изкуството, на което ставаме свидетели днес, е чудесно и е на ниво над самодейното”, сподели Ганчо Карабаджаков. Снежана Данева-Иванова отправи апел към всички великотърновци да подкрепят каузата и да помогнат на малкия Йоан и неговото семейство. По време на откриването присъстваха също заместник-кметът проф. Георги Камарашев и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.
Изложбата е съставена от художествени творби, картички, сувенири и ръкоделия за Великден, пластика от дърво, стъклопис и др. „Колегите, които работят в Общината, освен служители със своите експертни компетенции, са и хора с чувства, емоции и преживявания, хобита и артистични умения. Благодаря на всички, които предоставиха своето творчество за този хуманен жест в навечерието на Великден. Благодаря на всеки, който ще отдели от времето си и ще подкрепи каузата”, завърши Снежана Данева-Иванова.

„София филм фест” гостува във Велико Търново с осем заглавия



Прожекциите са на 22, 23 и 24 април

Популярният  фестивал „София филм фест” отново гостува във Велико Търново. Осем заглавия са подготвили организаторите за жителите и гостите на старопрестолния град. Прожекциите на селекцията от кинопродукции от световна класа ще бъдат на 22, 23 и 24 април в Голяма зала на Общината. Билетите са на цени от 4 лева, 7 лева (за двама) и 3 лева (за повече от 3 филма)
Филмовият фестивал ще бъде открит с лентата „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”, чийто сценарист и режисьор е Иглика Трифонова. Прожекцията ще бъде излъчена на 22 април от 18,00 ч. В същия ден публиката може да гледа и кинопродукцията на Пенелопе Крус и Хулио Медем „Ма Ма”. Анимационната продукция на Реми Шайе „Дългият път на север”, „Жажда” на Светла Цоцоркова и номинираният за няколко награди „Оскар” филм „Каръл” са заглавията за съботния ден. На 24 април са прожекциите на филмите „Панама”, „С лице надолу” на Камен Калев и „Всичко ще бъде наред” на Вим Вендерс.
Събитието в старопрестолния град става факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и Община Велико Търново, с подкрепата на Националния филмов център и верига киносалони Europa Cinemas.

Пет улици във Велико Търново остават без вода днес (21ви април)

ВиК Йoвкoвци“ ООД, гp. В. Tъpнoвo yвeдoмявa cвoитe aбoнaти, чe във вpъзкa c aвapиeн peмoнт нa вoдoпpoвoднaтa мpeжa, днec 21.04.2016 г. (Четвъртък)  от 9:00 до 15:00 ч. щe бъдe спряно вoдoпoдaвaнeтo зa ул. "Гео Милев", ул. "П.К. Яворов",  ул. "Чумерна" и част от ул. "Негованка" и ул. "Д. Полянов".

Пpи възмoжнocт вoдoпoдaвaнeтo щe бъдe възcтaнoвeнo пo-paнo.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново