четвъртък, 8 юни 2017 г.

Емблематичният за Велико Търново аудио-визуален спектакъл "Звук и светлина" ще бъде излъчен безплатно на 10ти юни (събота)

Информация - Община Велико Търново
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Аудио-визуалният спектакъл емблема за старата столица - "Звук и светлина" ще бъде излъчен безплатно на 10ти юни (събота). Началният час е 21:30 ч., а шоуто може да се наблюдава от пл."Цар Асен I".

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за 9ти, 10ти и 12ти юни



Информация - Община Велико Търново
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Временна организация на движенето в периода 09-12 юни

На 09 юни /петък/ за времето от 17,30до 19,30 ч. ще бъде затворена за движение ул. „Васил Левски“ в участъка от Сту2дентски стол №2 до сградата на Община Велико Търново;
На 10 юни /събота/  за времето от 21,30 до 22,00 ч. ще бъде затворен за движение Площад „Цар Асен 1“ и прилежащите улици;
На 12 юни /понеделник//  за времето от 21,30 до 22,00 ч. ще бъде затворен за движение Площад „Цар Асен 1“ и прилежащите улици;

3D фестивал на изкуството ще има във Велико Търново

Снимка: Община В. Търново
Информация: Общинско радио - В. Търново
Велико Търново ще бъде домакин на първия по рода си за града фестивал на триизмерните улични изкуства. Събитието ще се проведе на открито от 15 до 18 юни и ще събере на едно място млади художници, артисти и музиканти от България, Украйна, Сърбия и Холандия. Атрактивният арт-форум получи финансова подкрепа по общинската програма за изкуство и култура, както и от спонсори.
В рамките на четири дни художниците ще изрисуват пет големи винилови платна, върху които с триизмерен ефект ще бъдат изобразени крепостта Царевец и други знакови обекти, представящи културно-историческото наследство на Старата столица. 3D-творбите ще бъдат експонирани пред Царевец, в местността „Боруна” и в няколко великотърновски парка.
Триизмерното улично изкуство е познато още като паважно или теренно. То е художествен стил, създаващ оптична илюзия, а изображенията позволяват на човек да бъде „погълнат” от тях, сподели ръководителят на проекта Невена Лефтерова.
Богата ще е и съпътстващата програма на фестивала, чието официално откриване ще е на 15 юни от 18,00 ч. Лекции, демонстрации, концерти и томбола очакват гостите на фестивала. Наградата от играта ще е екскурзия до замъка на Граф Дракула.

Велико Търново посреща финалистите в Световната купа по хандбал

Информация и снимка: Община Велико Търново

Велико Търново посреща финалистите в Световната купа по хандбал. Старопрестолният град и Габрово ще бъдат домакини на изключително престижната надпревара, в която ще вземат участие 16 отбора. Финалните срещи, по време на които ще бъде излъчен новият шампион и тимовете от 2 до 8 място, ще се играят в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” в Старата столица.
Специално за събитието на 16 юни във Велико Търново ще пристигнат президентите на Световната и Европейската федерация по хандбал. Те ще проведат съвместна среща с кметовете на старопрестолния град и Габрово Даниел Панов и Таня Христова, поканен е и вицепремиерът Томислав Дончев.
Шампионатът ще се проведе от 12 до 18 юни, стана ясно по време на пресконференция, дадена днес в Община Велико Търново. „Благодарим за домакинството, предоставихме Двореца на културата и спорта „Васил Левски”, съблекалните в залата са ремонтирани, доставено е и ново спортно информационно табло”, заяви заместник-кметът Снежана Данева-Иванова. Президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева благодари за подкрепата, оказана от кмета на Велико Търново Даниел Панов, общинското ръководство, експерти от администрацията и екипа на ОП „Спортни имоти и прояви”.
Над 450 участници – състезатели и съдии, пристигат в България за първенството, 56 са официалните лица от различни страни. Във Велико Търново са мачовете от група Група А /Турция, Косово, Албания и Ирландия/ и от Група В /Люксембург, Грузия, Малта и Великобритания/. В Габрово ще са срещите от С /България, Кипър, Андора и Азербайджан/, както и в група D /Китай, Фарьорски Острови, Армения и Молдова/. Мачовете в груповата фаза ще са от 12 до 17 юни, с начални часове 14, 16, 18 и 20 ч.
Финалните срещи за определяне на новия носител на Световната купа ще са на 18 юни в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Непосредствено след мачовете ще бъде и награждаването. Входът е изцяло свободен както за груповата фаза, така и за финалите.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново