понеделник, 2 юли 2018 г.

Паркирането в южното платно на великотърновския булевард „България“ - разрешено за леки автомобили и малки микробуси

Снимка и информация: Община Велико Търново

Паркирането в южното платно на булевард „България“ във Велико Търново, намиращо се в района на Националния военен университет „Васил Левски“ е над ул. „Полтава“, е разрешено за леки автомобили и микробуси с маса до 3,5 тона. Макар в района с пътен знак да е въведено ограничение на престоя, то важи за товарни превозни средства и камиони.
С допълнителна указателна табела са посочени изключенията от обхвата на забраната за паркиране.
Конкретните правила за автомобилния престой в южното платно на бул. „България“ са въведени след решение на общинската комисия по организация на движението, транспорт и паркиране, председателствана от заместник-кмета проф. Георги Камарашев. Мерките са съгласувани със сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР.

Най-големият летен фестивал започва тази седмица във Велико Търново. Старата столица отбелязва и 141 години от своето освобождение. Вижте събитията тук

Снимка и информация: Община Велико Търново

Най-големият летен фестивал - "Сцена на вековете" 2018, започва тази седмица във Велико Търново. Откриването е в събота - 7 юли, в 21,00 ч. на Царевец, където след няколкогодишно отсъствие се завръща Балет "Арабеск" с постановката "Ромео и Жулиета". В същия ден Старата столица ще отбележи и 141 години от своето освобождение, а кулминация на програмата ще е безплатната прожекция на шоуто "Звук и светлина". Вижте всички събития тук.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново