четвъртък, 9 ноември 2017 г.

Вече асфалтират пътя между Велико Търново и Арбанаси

Снимки и информация: Община Велико Търново
Започна асфалтирането на третокласния републикански път между Велико Търново и Арбанаси. Оформено е отводняването край шосето, укрепени са местата, където имаше риск от свлачищни процеси.
Реконструкцията на участъка е първи етап от основния ремонт на третокласното шосе между Старата столица и Горна Оряховица. Очакванията са, че работата в тази част ще приключи до края на месеца. Тогава ще бъде възстановено движението по пътя между Велико Търново и с. Арбанаси.

Втората фаза включва същите дейности, но в частта от разклона за с. Арбанаси до железничарския град. Изпълнението ще започне веднага след приключване на първия етап. Тогава трафикът ще бъде ограничен между с. Арбанаси и Горна Оряховица.
Финансирането за пътя бе осигурено от правителството, което отпусна над 8 милиона лева за реконструкция на два инфраструктурни обекта на територията на община Велико Търново – третокласните пътища „Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица“, и „Самоводене – Ресен“, както и на шосето между Павликени и Карайсен.  
Средствата са част от допълнителните 100 милиона лева, които наскоро бяха осигурени по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за подобряване на пътната инфраструктура в страната.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново