четвъртък, 12 януари 2017 г.

Във Велико Търново вече чистят камарите със сняг

Тази вечер започна разчистването на камарите със сняг, образувани по улиците на Велико Търново при снегопочистването. Над 10 малки и големи багери, фадроми и самосвали работят в района на Съдебната палата, по главната улица „Васил Левски”, пред Централната поща и край Старите хали. 


В страницата си във Фейсбук кметът Даниел Панов призова великотърновци да шофират с повишено внимание и да не пречат на снегопочистващите фирми. Трафикът е регулиран от екипи на „Пътна полиция”. Работата ще продължи и в по-късните часове на вечерта, когато трафикът е минимален.

Снимки: Община Велико Търново

Автобусна линия №10 се движи с променено разписание

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Автобусна линия №10, свързваща гр. Велико Търново със с. Самоводене, с. Първомайци и гр. Горна Оряховица се движи по обновено разписание. В резултат на настъпилата промяна, линия №10 се движи през делнични дни на равен интервал от 20 мин. през целия ден. Първите курсове на автобусната линия са в 06:00 от Автогара Запад във Велико Търново и Автогара Горна Оряховица, а от 06:30 до 19:30 интервалът на движение е 20 мин. Последните курсове от Автогара Запад Велико Търново са в: 20:00 и 21:30, а от Автогара Горна Оряховица в: 19:50 и 20:40. През почивни и празнични дни автобусна линия №10 се движи на интервал от 30 мин. От няколко седмици автобусна линия №10 се обслужва изцяло от великотърновската транспортна компания ЕТ "Надежда - Надежда Христова", след като поеха обслужването на транспорта в гр. Горна Оряховица. Карти за пътуване с въпросната линия, могат да бъдат закупени от офисите на фирмата - превозвач във гр. Велико Търново и гр. Горна Оряховица. Точен маршрут и разписание за делнични, празнични и почивни дни на автобусна линия №10, може да откриете в раздел Крайградски линии в настоящия сайт.

Части на Велико Търново остават без ток утре/петък (13ти януари)

На 13.01.2017 г. от 09:00 ч. до 09:05 ч., поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - фирмите в района на "Кетмаш" и "Вакумтерм", земеделски колеж, фирма "Декор", бирена фабрика "Бритос".

Части на Горна Оряховица остават без ток утре/петък (13ти януари)

На 13.01.2017 г. от 10:00 ч. до 12:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Горна Оряховица "Феровиере" ООД, ЕТ "Макс-Пламен Матев", ЕООД "Спектър 68", "Автокомерс" ООД, ул. "Йордан Йовков, ул. "Добро поле", ул. "Поляната", ул. "Клокотница" от №2 до №10, ул. "Тунджа" от №1 ад №15 и №2, ул. "Хаджи Димитър" №4, ул. "Атанас Димитров", ул. "Иван Александър" от №70 до №82 и от №107 до №129, ул. "Добрич", ул. "Ниш" от №44 ад №74 и от №65 до №99, ул. "Съединение" от №101 до №149 , ул. "Беласица" №41 до №51 и от №42 до №54, ул. "Божур", ул. "Осми март", ул. "Полк. Калитин", ул. "Тутракан", ул. "Филип Тотю" №22 и от №25 до №39, ул. "Панайот Цвикев" №80, местност "Бабенец".

Във Велико Търново премахват камарите със сняг от улиците и пешеходните алеи

Камарите със сняг, образувани след обработването и почистването на улиците и  пешеходните пространства във Велико Търново, ще бъдат премахнати. От 20,00 ч. тази вечер снегорини, багери-товарачи и самосвали ще работят в централната част на града – край Съдебната палата, централния пазар, хотел „Етър”, сградата на Централна поща и по ул. „Васил Левски”. Водачите на автомобили следва да се съобразяват с дейностите и да преминават покрай машините с повишено внимание. Трафикът ще бъде регулиран от екипи на „Пътна полиция”.

По-рано днес камари със сняг бяха разчистени и транспортирани от кварталите „Картала” и „Чолаковци”. По сигнали на граждани продължава снегопочистването на второстепенните и малките улици, както и на пешеходните алеи в различни части на града. Снегопочистващата техника бе насочена към кв. „Света гора”, местността „Боруна”, ж.к. „Слънчев дом” и кв. „Зона В”. Предстои машините да влязат и в локалните пътни отсечки в квартал „Бузлуджа”.

Кметът Даниел Панов отново апелира към великотърновци да не паркират автомобилите си по начин, по който пречат на снегопочистващата техника, да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на камари. Спрените на ул. „Полтава” леки коли все още възпрепятстват нормалната обработка на пътното платно.

Снимки и информация: Община В. Търново

Снегорините във Велико Търново са насочени към кварталните улици

Снегопочистващата техника на територията на Велико Търново е насочена към кварталните и второстепенните улици. Главните транспортни артерии на града са почистени и обработени с инертни материали против обледяване.
По сигнали на граждани снегорините работят приоритетно в кварталите „Картала”, „Чолаковци”, по тесните отсечки в широкия център и други части на града, както и в район „Козлуджа”. Включена е също малогабаритна техника, а с помощта на багери – товарачи и самосвали събраните камари със сняг ще бъдат премахнати и транспортирани извън рамките на Велико Ттърново.
Кметът на старопрестолния град Даниел Панов отново апелира към великотърновци да паркират автомобилите си по начин, по който да не пречат на работата на машините. „Благодаря на всички граждани, които съвестно разчистват пространствата пред техните жилища, гаражи, магазини, офиси, работни места, като събират снежната маса на купчини и камари, без да я хвърлят на улиците”, коментира Даниел Панов.

Във вечерните часове на днешния ще започне изгребването на купчините снежни камари и в централната част на Велико Търново – в района на кръстовищата до Съдебната палата, кооперативния пазар, МДТ „Константин Кисимов” и Централната поща. Водачите следва да се съобразяват със снегорините, багерите и самосвалите и да преминават покрай тях с повишено внимание. Трафикът ще бъде регулират от екипи на „Пътна полиция”.
За премахването образувалите се по високите части на сградите ледени блокове, снежни маси и висулки гражданите и управителите на етажната собственост могат да потърсят съдействие от компетентните институции.

Снимки и информация: Община В. Търново

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново