четвъртък, 8 декември 2016 г.

Над 30 улици във Велико Търново остават без ток утре/петък (9ти декември)

На 09.12.2016 г. от 13:30 ч. до 13:40 ч. и от 16:30 ч. до 16:40 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново: ул. "Асен Златаров", ул. "Васил Левски" от №4 до №14 и от №17 до №31, ул. "Вела Пискова", ул. "Есперанто", ул. "Константин Кисимов", ул. "Любен Каравелов" от №34 до №40 и от №63 до №71, ул. "Мармарлийска" от №2 до №10, №1 и №11, ул. "Марно Поле" №13,14,15, ул. "Никола Габровски" от №1 до №9, №2, ул. "Панайот Ангелов", ул. "Поп Харитон" №1, 2, 3, 4, 5, ул. "Рафаил Попов" №14, ул. "Седми юли" №15, ул. "Хан Аспарух", ул. "Христо Ботев" от №52 до №84, №17, №23, ул ."Цар Освободител", Автогара - ул. "Христо Ботев", Стоматология, ТП на НОИ на ул. "Никола Габровски" №1 и ул. "Васил Левски" №29.
Временни смущения в електрозахранването са възможни от ч. до ч. в районите на ТП Кирил и Методий,ТП Мармарлиийска, ТП Стоматология, ТП Театъра, ТП Правда, ТП Хан Аспарух, ТП Г. Рашева, ТП Гагарин, ТП Автогара , ТП Военен архив .
На 09.12.2016 г. от 09:30 ч. до 09:40 ч. и от 13:00 ч. до 13:10 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново: ул. "Бачо Киро" №9, ул. "Козлодуй" от №3 до №47 и №8, ул. "Клокотница", ул. "Мармарлийска" от №35 до №37 и от №20 до №26, ул. "Магистрална" №6, 8, 10, ул. "Марно поле" от №15 до №25, №22, ул. "Мизия", Дезинфекционна станция ВТ ЕООД - ул. "Никола Габровски" №23, Парк Марно поле; Пл. "Майка България" №5, ул. "Поп Харитон" от №1 до №17 и от №10 до №28, ул. "Седми юли", ул. "Средна гора", ул. "Стара планина", ул. "Тракия", ул. "Трети март", ул. "Христо Ботев" от №16 до №46, №84, №86, ул. "Цар Тодор Светослав" от №1 до №45, бензиностанция "Еко-Елда" и светофар - ул. "Магистрална".

Британското посолство организира коледен празник във Велико Търново

Колаж - Организатори


Посолството на Великобритания в България организира коледен празник, който ще се проведе във Велико Търново на 12 декември. Събитието „Коледни песни и английски пай” ще се проведе в парк „Марно поле”, в рамките на Коледния базар. Хепънингът е част от празничната програма на Община Велико Търново по случай предстоящите светли празници.
 Английският коледен празник ще започне в 11,30 ч. на 12 декември. От името на посланика на Великобритания в България Н. Пр. Ема Хопкинс е отправена покана към всички представители на британската общност, които живеят във Велико Търново и населените места от общината и областта.

Близо 40 улици и площадни пространства в старата част на Велико Търново и квартал „Варуша” ще бъдат обновени

Снимка и информация: Община В. Търново
Близо 40 улици и площадни пространства в старата градска част на Велико Търново, включително и в двете зони на квартал „Варуша” – „Север” и „Юг”, ще бъдат изцяло обновени. Проектът „Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново” е подаден до Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 в края на юли 2016 г.. Предвиденият бюджет за строителните дейности  в старата градска част е в размер на над 8 200 000 лева. До края на годината предстои подписването на договора за одобрение, а процедурите по избор на изпълнител и строителните работи могат да започнат още през 2017 г.
Проектирането, дело на екипа на кмета Даниел Панов, предвижда автентичният вид на улиците да бъде напълно запазен, а историческата част на Велико Търново да стане още по-атрактивна за жителите и туристите. Сред включените дейности са подмяна и обновяване на уличните настилки, тротоарите, пешеходните алеи, стълбищата, елементите на градското обзавеждане /парапети, пейки, кошчета за смет/, озеленяване, монтаж на енергоспестяващо улично осветление. Изградени ще бъдат и подпорни стени.
В обхвата на проекта попадат редица улици в район „Варуша – Север” - „Св. св. Кирил и Методий”, ”Поборническа”, „Георги Сава Раковски”, „Георги Мамарчев”, „Поп Матей Преображенски”, „Въстаническа”, „Капитан Дядо Никола”, „Драгоман”, „Медникарска”, „Петко Р. Славейков”, както и площад „Самоводска чаршия”. Рехабилитирани ще бъдат и над 20 отсечки в район „Варуша – юг” /южно от ул. „Независимост”, „Стефан Стамболов” и „Велчо Джамджията”/. Сред тях са улиците „Генерал Гурко”, „Колю Фичето”, „10 февруари”, „Пролет”, „Митрополит Панарет Рашев”, „Александър Добринов”, „Ефрем Попхристов”, „Д-р Лонг”, „Крайбрежна”, „Максим Райкович”, „Тунел”, „Читалищна”, „Йордан Инджето”, „Христо Иванов – Войводата”, „Михаил Кефалов”, „Петър Богданов”, „Шейново”, „Киро Тулешков”, „Осма дружина”, „Цани Гинчев” и „Силвестър Пенов”.
Алеите от паваж и калдъръм ще запазят своята автентична  настилка, като основите им бъдат уплътнени, а каменните плочи и паветата – наредени отново. Чрез фуги между отделните елементи ще бъде осигурено отводняването. Изградени ще бъдат и недовършените участъци от улиците, като ще се ползват вибропресовани павета или каменни плочи, в зависимост от типа на настилката в останалата част.  Пешеходните алеи ще бъдат скосени на местата, където улиците се пресичат, с цел осигуряване на по-добра достъпност. Проектът „Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново” е създаден по начин, позволяващ да бъде реализиран на няколко етапа, в зависимост от наличното финансиране във времето.

Във връзка с медийни публикации от Община Велико Търново припомнят, че поддръжката на сградите в квартал „Варуша”, както и почистването на строителни отпадъци е ангажимент на собствениците. Не отговарят на обективната истина твърденията за наличие на камари с отпадъци по улиците на старинния квартал. Сметоизвозването се изпълнява по график.

Кметът Даниел Панов поздрави студентите по случай 8 декември

Снимка и информация: Община В. Търново

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов поздрави студентите по случай празничния 8 декември. По този повод всички музеи в старопрестолния град днес са с безплатен вход за възпитаниците на висшите учебни заведения.

"Този български празник вече има вековна история. Точно преди 100 години българските студенти поставят началото на една уникална празнична традиция. Така те показват не само своята жизненост, но и сериозната си обществена ангажираност!
Благодаря на всички студенти, на преподавателите и на академичната общност в нашия град, чийто принос за това Велико Търново да бъде жив, модерен, динамичен, креативен и иновативен град, е безспорен!
На вас в голяма степен дължим привилегията да живеем в град, който освен гордостта от уникалното си културно-историческо наследство, е в крак с водещите творчески, социални и урбанистични процеси и тенденции в света.
 Благодаря на всички, които след завършване на образованието си избират Велико Търново за „свой“ град, за място, където да стартират лични, семейни, научни и бизнес проекти. Имате и ще имате, скъпи млади хора, нашата подкрепа при реализацията на вашите творчески проекти и мечти!
 Като ви пожелавам още веднъж весел празник, ви моля да празнувате със страст, но и с разум! Помнете, че всички сме загрижени за вас и желаем най-доброто за всеки от вас!", обърна се Даниел Панов към студентите и академичната общност във Велико Търново

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново