сряда, 7 септември 2016 г.

Утвърден е график за ползване на плувният басейн в СОУ „Емилиян Станев“



Днес, 7 септември в Община Велико Търново се състоя работна среща между представители на плувните клубове, управителя на басейна в СОУ „Емилиян Станев“Антон Добрев, Пенка Игнатова - Директор Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", Георги Давидов, д-р главен експерт "Образование, младежки дейности и спорт".
Целта на работната среща бе да се подобри координацията и условията за провеждане на тренировъчният процес в плувните клубове в Старата столица.
Обсъдени бяха следните основни теми:
От първи октомври 2016-та години  влиза в сила график за ползване на плувният басейн в СОУ „Емилиян Станев“ от спортнитеклубове. Обучаващите се в „Модул по физическо възпитание“ ще ползват басейна в периода от 11.00 до 14.00ч. Спортните клубове ще провеждат тренировъчен процес във времето от14.00 до 20.00ч. . Всеки от клубовете ще ползва по един плувен коридор , съгласно утвърден седмичен график.
Плувният басейн в СОУ“Емилиян Станев“ може да бъде ползван от гражданисутрин  от 08,00 до 09,00 , от 11,00 до 14,00 ч. и от 19.00 до 20.00 ч.
На треньорите и деятелите на плувни спортни клубове бе припомнено задължението всички спортуващи да имат попълнени Декларации, касаещи безопасност на децата, които тренират в спортен клуб.
По време на срещата бе обсъден и предстоящият ремонт на басейна в СОУ „Емилиян Станев“, който трябва да бъде извършен в рамките на месец септември.

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов осигури възможност с финансиране от Националния доверителен екофонд да бъде ремонтиран Общинският плувен басейн в училището. Сградата на басейна ще бъде топлоизолирана, ще се монтират слънчеви колектори за затопляне на водата, а с прилагането на всички мерки за енергийна ефективност средствата за отопление се очаква да намалеят повече от два пъти. Климатичната камера, която осигурява обезвлажняването и затоплянето на въздуха, също ще бъде подменена със средства от Националния доверителен екофонд.
С финансиране от общинския бюджет ще бъдат монтирани нови въздуховоди и ще бъде реконструирана чашата на басейна, което включва смяна на облицовката и фугиране. Работещият котел е достатъчен, за да покрие пълната топлинна мощност за работата на басейна, а до началото на отоплителния сезон ще бъде ремонтиран пусковият блок на втория котел.

Уникален спектакъл „13-ят месец“ ще бъде представен във Велико Търново



На 11 септември/неделя/ от 20 часа в Лапидариум на Археологическия музей Велико Търново ще бъде представен уникалният спектакълът „13-ят месец“.
Той е вдъхновен от стихове и лирични прози на гениалния европейски творец Гео Милев, които за съжаление остават непознати на повечето българи. Литературната основа на спектакъла е „Експресионистично календарче за 1921г“, към която са добавени лирични прози на месеците от „календарчето“ , присъединени са и други, н практика непознати за широката публика текстове на автора.
Спектакълът е сред проектите, финансирани и осъществени с подкрепата и съдействието на общинска програма "Изкуство и култура" през 2016-та година. В годината, когато се навършват 120 години от рождението и 90 години от гибелта на Гео Милев публиката на Старата столица ще има възможността да съпреживее един уникален спектакъл, който ще припомни гениалността на българският творец, поет и театрал и ще подчертае европейските мащаби на неговият творчески размах.
Сценарий и режисура Валерия Вълчева. Сценографи: Борис Далчев, Невена Георгиева, Михаела Добрева, Росица Грънчарова, Илина Стефанова. Актьори и музиканти: Деница Даринова, Мирослава Захова,                                                                                        Любомир Желев, Явор Костов, Мартина Митева (перкусии), Милена Вълева (цигулка), Магдалена Далчева (виолончело), Калоян Минчев (барабани). Музика на живо от Артур Онегер, Бенедето Марчело, Панчо Владигеров, Христо Йоцов.
Спектакълът е реализиран от театрален екип на Сдружение “Театър вятър“ в партньорство с Великотърновско дружество за приятелство „България- Япония“.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново