събота, 17 декември 2016 г.

Обектите и експозициите на Регионален исторически музей-Велико Търново с променено работно време по празниците


Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt

С променено работно време по Коледните и Новогодишни празници ще са обектите и експозициите на Регионален исторически музей-Велико Търново.
       През почивните дни от 24 декември 2016 г. до 1 януари 2017 г., посетители няма да приемат Археологически музей, музеите “Възраждане и Учредително събрание“, “Нова и най-нова история” и “Затвор”,  Сарафкината къща, средновековните църкви в квартал „Асенов“ Св. Св. Петър и Павел”; “Св. Георги”; “Св. Димитър Солунски”, църквите „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ и „Св. Георги”,в  с. Арбанаси, Исторически музей–Килифарево, Мемориална къща “Филип Тотю”, с. Вонеща вода и Археологически резерват “Никополис ад Иструм”.
       На 24, 25, 26 декември отворени за туристи ще са Архитектурно-музеен резерват Царевец”, Мултимедиен посетителски център Царевград Търнов”и църква “Св. 40 мъченици” във Велико Търново, както и църква „Рождество Христово” и музей „Констанцалиевата къща” в с. Арбанаси.
       По традиция, крепостта Царевец ще е единственият музеен обект в страната отворен в последния ден на тази година и в първия ден на 2017 година. Работното време обаче ще е съкратено - на 31 декември от 9.00 до 13.00 часа и на 1.януари  от 12.00 до 17.00 часа.
       В тези два дни няма да работят Мултимедиен посетителски център Царевград Търнов”, църква “Св. 40 мъченици” църква „Рождество Христово” и музей „Констанцалиевата къща” в с. Арбанаси.
       На 25 декември 2016 г. – храмовият празник на църква “Рождество Христово” в с. Арбанаси, музейният обект ще приема безплатно посетители от 10.00 часа до приключване на празничната служба.
      Заради промененото работно време по празниците от 24 декември 2016 г. до 1 януари 2017 г. се преустановя продажбата на комбинирани билети за музейните обекти и експозиции.
       Регионален исторически музей-Велико Търново припомня, че от декември т.г. до 20 март 2017 г. Архитектурно.музеен резерват „Трапезица”е затворен за посетители.
       Пълна информация за работното време  през зимните, празничните и почивни дни.е публикувана на сайта на Регионален исторически музей-Велико Търново  www.museumvt.com.

Информация - Вл. Андреева

Изпратен е вторият транш от дарения за Хитрино от Велико Търново

Снимка и информация -
Община Велико Търново


Вторият транш от даренията, постъпили по време на обявената от кмета на Велико Търново Даниел Панов благотворителна кампания за Хитрино, бе изпратен днес към разпределителния пункт в село Тимарево. 1000 пакета с брашно и 2160 бутилки олио до часове ще бъдат на разположение на жителите на шуменското село, засегнато след влаковия инцидент.
Даниел Панов благодари на великотърновския бизнес и жителите на старопрестолния град, които се отзоваха на призива му за солидарност и подкрепа към хората в с. Хитрино. Досега в акцията бяха събрани голям брой чисто нови постелъчни материали – завивки, възглавници, чаршафи, хавлии, дълготрайни хранителни продукти – варива, ориз, консерви, захар и сладкарски изделия, макарони. Първият транш потегли към пункта в с. Тимарево на 14 декември.
Даренията са дело на фирми, работещи в сферата на хлебопроизводството, хранително-вкусовата промишленост, текстилната индустрия и търговията с бързооборотни стоки. Част от благодетелите се включиха в благотворителната кампания с парични средства. Цялата акция е координирана и с регионалната структура на Българския червен кръст.
Оповестена е и банкова сметка на Община Хитрино: BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF - в лева; BG36DEMI92403400114526, DEMIBGSF - в евро, "ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД. Дарителската сметка е публикувана и на уеб-страницата на Община Хитрино: http://www.hitrino.org.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново