четвъртък, 12 юли 2018 г.

Помпена станция подобрява водоснабдяването на кв. "Картала"

Снимка и информация: Община Велико Търново

С помпена станция ще бъде подобрено водоснабдяването в най-високата част на великотърновския квартал „Картала“. Предстоят тестове и техническа диагностика на съоръженията в обекта, които ще бъдат извършвани в продължение на месец.

Терените около обекта вече са почистени, а първите проверки на място бяха извършени днес от заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев и главния инженер на ВиК „Йовковци“ ООД Илия Сирмов.
            
Помпената станция е собственост на ВиК „Йовковци“ ООД. Интензивното строителство вече налага въвеждането й в експлоатация, с което ще бъде оптимизирано водното налягане. Тестовият период има за цел да покаже дали всички елементи работят в синхрон, а при необходимост ще бъдат закупени допълнителни части или електроника.
           
По време на пробите ще бъде проверено състоянието на водопреносната мрежа в най-високата част на кв. „Картала“. Вече се работи по осигуряването на финансиране за подмяната на по-старите тръби.

Деца и млади хора представят урок по родолюбие в Арбанаси

Снимка и информация: Община Велико Търново


Деца и млади хора ще представят открит урок по родолюбие в архитектурния резерват Арбанаси в петъчния 13 юли. Събитието ще се състои в парка в центъра на селото и ще започне в 10,00 ч. сутринта. С викторина, игра и беседа участниците ще припомнят за паметните моменти от българската история, както и за популярни природни, архитектурни и културно-исторически забележителности. Децата ще покажат и ръчно изработената от тях карта на България, както и колаж „Млад пътешественик“.
            
Събитието е под мотото „Аз обичам България и я преоткривам“. То е първи етап от проекта на центъра за работа с деца и младежи в с. Арбанаси, получил финансиране от Съюза на пивоварите в България, в рамките на кампанията „Устойчиви инициативи и партньорства“, обявена от организацията. След края на урока по родолюбие ще започне спортен празник с много игри и занимания.

Проектът „Аз обичам България“ е със спортно-образователна насоченост. Една от целите му е децата и младите хора да опознаят българската история, да прекарват повече време сред природата, вместо пред компютрите и мобилните устройства.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново