петък, 27 април 2018 г.

Голяма търговска компания отбеляза икономическия растеж на Велико Търново

Снимки и информация: Община Велико Търново

Голямата търговска компания „Метро Кеш & Кери“ отбеляза икономическия растеж и потенциала на Велико Търново. Фирмата отпразнува 10-годишния рожден на търговския си обект в Старата столица. Гост на тържеството на кметът Даниел Панов, който връчи на управителя на магазина Георги Димитров Старопрестолна грамота. Тя е издадена на компанията заради приноса й за просперитета на града, икономическото развитие и доброто партньорство с местната власт.

"Благодаря на „Метро Кеш & Кери“, че още преди десетилетие видя потенциала на Старата столица, който към днешна дата е още по-голям и изразен. Инвестиционният интерес към Велико Търново е силен, български и чуждестранни фирми влагат сериозни средства в производствата и търговските си дейности. Уверявам ви, че местната власт ще продължава да създава благоприятна градска среда, да подобрява инфраструктурата и условията за бизнес. Ръстът на инвестициите води до по-благоприятен жизнен стандарт и до увеличаване на потреблението“, коментира Даниел Панов. Той благодари на „Метро Кеш & Кери“ за доброто сътрудничество с общината и за подкрепата на редица обществени, културни и спортни събития.


Управителят на „Метро България“ Георги Илиев подчерта, че Велико Търново е бил първият град с население под 100 000 жители, в който е отворен магазин на веригата. Той посочи, че днес тази инвестиция се е оказала успешна заради съвременно развитие на Старата столица, икономическия растеж, ръста на туристите и привличането на млади хора.

Празникът продължи с модно ревю, кулинарни демонстрации, представяне на обновените сектори в търговския обект, награди и изненади за посетителите. Сред гостите бяха също заместник-кметът и секретарят на Община Велико Търново – Снежана Данева Иванова и Мина Илиева, също и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

Американският армейски оркестър в Европа ще концертира във Велико Търново

Информация: Община Велико Търново

      Оркестърът на Въоръжените сили на САЩ в Европа ще изнесе концерт във Велико Търново на 5 май – събота. Американският армейски музикален състав ще зарадва меломаните в Старата столица по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май. Старопрестолният град и Русе са двата български града, в които популярната формация ще гостува.
Музикалното събитие ще е със свободен вход и ще се състои в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. Концертът ще започне в 15,00 ч. на 5 май.
Оркестърът на Въоръжените сили на САЩ в Европа е популярен в цял свят. Гостувал е в повече от 20 държави в Стария континент и в Близкия Изток. Над 200 са представленията, които музикантите изнасят всяка година. Репертоарът включва най-доброто от американската музикална сцена на Бродуей и екрана на Холивуд в стиловете джаз, суинг и др. Формацията изпълнява също традиционния произведения за духов оркестър, маршове и инструментални солови творби.
Оркестърът е създаден през 1940 година. Понастоящем е третият по големина армейски музикален състав на Въоръжените сили на САЩ и най-големият извън пределите на Северна Америка. Седалището му се намира в Зембах, Германия.
Концертът във Велико Търново е организиран от Американското посолство, с подкрепата на общината.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново