вторник, 29 август 2017 г.

На Съединението излъчват безплатно спектакъла "Звук и светлина" на крепост "Царевец" във Велико Търново

Информация - Община Велико Търново
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
На 6ти септември - Ден на съединението на България, безплатно ще бъде излъчен емблематичният за Велико Търново аудио-визуален спектакъл "Звук и светлина". Шоуто може да се наблюдава от пл."Цар Асен I", а началният час е 21.30 ч.

Стотици деца и младежи преминаха през лятната полицейска академия

Снимка и информация - Община Велико Търново


Стотици деца и младежи преминаха през лятната полицейска академия, която се проведе през последните три месеца в редица населени места от община Велико Търново. Малчуганите и учениците се запознаха с характера на основните престъпления, с начините за превенция на противоправните деяния, на ограничаването на трафика на хора. Те усвоиха ценни знания за безопасността на движението, разбраха що е то да бъдеш пожарникар и как могат да се предпазят от огнени стихии, бедствия и аварии. Спортните занимания и игрите също бяха предпочитани за оползотворяване на свободното време.
Закриването на поредното издание на лятната полицейска академия бе поставено днес в с. Церова кория. По време на разнообразната програма децата и младежите от младежките центрове в селата Пчелище, Миндя, Къпиново и Церова кория показаха усвоените знания и демонстрираха талантите си. Те зарадваха гостите със скечове, песни, танци, поучителни сценки, гатанки и викторина.
На 31 август предстои заключително събитие в с. Самоводене, където ще се представят както местните деца, така също техните връстници от Хотница и Русаля. Програмата ще започне в 16,00 ч. в сградата на читалището. Поетапно лятната полицейска академия ще бъде закрита и в останалите населени места от общината, където функционират общо 20 центрове за деца и младежи. Така всички младежи ще получат шанс за изява.
Детската лятна полицейска академия е съвместно дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областната дирекция на МВР, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Подкрепа оказва Съюзът на пивоварите в България, както и други неправителствени организации.

8 улици във Велико Търново и 10 села в община Велико Търново остават без вода утре/сряда (30ти август)

"ВиК Йовковци" ООД гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с планов ремонт на водопроводната мрежа на 30.08.2017 г. (Сряда) от 9:00 до 17:00 ч. ще бъде спряно водоподаването за ул."Никола Габровски", ул. "Борис Богданов", ул. "36-та", ул."Арх. Георги Козаров", ул. Велики Преслав", ул. "Филип Тотю" и части от ул. "Краков"и ул. "Ниш".
С нарушено водоподаване ще останат следните населени места: с. Беляковец, с. Самоводене, с. Шемшево, с. Леденик, с. Пушево, с. Момин сбор, с. Балван, с. Ветринци, с. Ново село и с. Емен.
При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

Пътят до Преображенския манастир ще е готов до края на седмицата

Снимка и информация: Община В. Търново
Пътят до Преображенския манастир ще бъде готов до края на седмицата. Цялостното преасфалтиране на отсечката, свързваща историческата светиня с първокласното шосе Велико Търново – Русе, налага затварянето й. Временната организация на движение ще важи от 29 август до 1 септември включително, или до довършване на строителните дейности.
Реконструкцията включва разширяване на трасето, полагане на нова настилка, оформяне на пътните банкети и просветляване. Вчера следобед кметът на Велико Търново Даниел Панов се увери в напредналата фаза на строителните работи.
За последно пътят към Преображенския манастир е бил ремонтиран през 70-е години на миналия век. За строителните работи Община Велико Търново получи целева финансова подкрепа от републиканския бюджет в размер на 250 065 лева. Отпуснати бяха още  1 167 902 лева за строителство на нов мост над р. Янтра, част от пътя между Старата столица и с. Шемшево. Разходите бяха предложени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Строителните дейности имат за цел предотвратяване и преодоляване на последиците от бедствия, както и възстановяване на нанесените непредвидени щети по инфраструктурата.
Приоритетното разглеждане на двата проекта става факт след водените от кмета Даниел Панов разговори, както и благодарение на подкрепата на народния представител от региона и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов.

За новия мост край с. Шемшево текат съгласувателните процедури, предшестващи издаването на строително разрешение.

Велико Търново посреща големите звезди на българската сцена на 20 септември

Снимка и информация - Община Велико Търново


Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour ще завърши ударно в Старата столица

            Велико Търново посреща най-големите звезди на българската сцена. На 20 септември старопрестолният град ще бъде домакин на ударния финал на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour. Сцената ще бъде изградена в района на цирковата площадка до бул. „Никола Габровски“ и пътен възел „Качица“. Гостуването на най-популярните български изпълнители ще превърнат Старата столица в най-горещата точка у нас.
            Първоначално Велико Търново не бе включено в настоящото издание на турнето. След стотици запитвания от страна местните фенове и младите хора кметът Даниел Панов проведе разговори с организаторите на голямото събитие. В резултат Coca-Cola TheVoiceHappy Energy Tour организира най-голямата изненада за сезона – грандиозен концерт в града на Асеневци.За всички почитатели на хитовата българска музика изпълнителите ще представят своите най-популярни и най-нови песни.
Всички фенове, участващи в игрите на Facebook страниците на Coca-Cola Happy Energy Tour и TheVoiceofSummerTour, ще имат уникалния шанс да спечелят пропуск, който да ги постави на метри от любимите им музикални артисти. Актуална информация за датите, локациите и подробности за наградите ще бъде публикувана в страниците на организаторите в социалните мрежи.


Авария спира водата на още 3 улици във Велико Търново днес

"ВиК Йовковци" ООД гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с авариен ремонт на водопроводната мрежа днес 29.08.2017 г. (Вторник) до 22:00 ч. ще бъде спряно водоподаването за ул."Никола Габровски", ул. "Борис Богданов" и ул. "36-та".

При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

5 улици във Велико Търново остават без вода до 22:00 часа днес/вторник (29ти август)

"ВиК Йовковци" ООД гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с авариен ремонт на водопроводната мрежа днес 29.08.2017 г. (Вторник) до 22:00 ч. ще бъде спряно водоподаването за ул."Арх. Георги Козаров", ул. Велики Преслав", ул. "Филип Тотю" и части от ул. "Краков"и ул. "Ниш".

При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

Улица в северната част на Велико Търново остава без вода до 16:00 часа днес/вторник (29ти август)

"ВиК Йовковци" ООД гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с авариен ремонт на водопроводната мрежа днес 29.08.2017 г. (Вторник) до 16:00 ч. ще бъде спряно водоподаването за ул."Гео Милев".

При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

Ремонтират основно пътя към Преображенския манастир

Снимки и информация: Община Велико Търново
Ремонтират основно пътя към Преображенския манастир. Отсечката, която свързва историческата светиня с първокласното шосе Велико Търново – Русе, ще бъде цялостно преасфалтирана и разширена. Оформени ще бъдат също пътните банкети, ще бъде извършено и просветляване.
Вчера следобед кметът на Велико Търново Даниел Панов провери хора на дейностите и се увери в напредналата фаза на строителните работи. За последно пътят към Преображенския манастир е бил ремонтиран от 70-е години на миналия век.

Реконструкцията стана възможна, след като наскоро Община Велико Търново получи целева финансова подкрепа от републиканския бюджет в размер на 250 065 лева. Отпуснати бяха още  1 167 902 лева за строителство на нов мост над р. Янтра, част от пътя между Старата столица и с. Шемшево. В цената за новото съоръжение влиза също оформяне на подходите към него, както и събаряне на стария мост, чийто свод частично рухна след обилните февруарски снеговалежи.
Целевите разходи бяха предложени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Приоритетното разглеждане на проектите е в резултат на водените от кмета Даниел Панов разговори и изготвените от екипа му мотивирани проекти, както и благодарение на подкрепата на народния представител от региона и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов. Строителните дейности имат за цел предотвратяване и преодоляване на последиците от бедствия, както и възстановяване на нанесените непредвидени щети по инфраструктурата.
За новия мост край с. Шемшево с държавните институции текат съгласувателните процедури, предшестващи издаването на строително разрешение. След изграждането на съоръжението ще бъде възстановена нормалната транспортна свързаност на Велико Търново със селата Шемшево, Буковец, Пушево и Леденик. Очаква се процедурите, предшестващи строителството, да приключат в рамките на месец.

При последното си посещение в старопрестолния град регионалният министър Николай Нанков заяви, че в най-скоро време ще бъде осигурено финансиране за още две важни транспортни отсечки. Предвидена е пълна рехабилитация на републикански път III-514 Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица, както и на отсечката между селата Самоводене и Ресен.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново