вторник, 31 май 2016 г.

Район на Велико Търново остава без вода за 9 часа утре (1ви юни)

"ВиК Йовковци" ООД, гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с планов ремонт на водопроводната мрежа, на 01.06.2016 г. (Сряда) от 08:00 до 17:00 ч. ще бъде спряно водоподаването за кв. "Чолаковци" и  Промишлена зона ”Дълга лъка”.

При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

Велико Търново става част от кампанията „Да изчистим България заедно”



Гражданите следва да подадат заявки за необходимите материали

За поредна година Велико Търново става част от доброволческата кампания „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе в цялата страна на 4 юни – събота. За всеки желаещ да се включи в Акцията Общината осигурява необходимите материали – ръкавици, чували и други консумативи. Те ще се раздават пред сградата на кметството, от 8,30 ч. до 13 ч. в съботния ден.
През тази година няма да има предварително обособени локации за жителите на Велико Търново, които ще станат част от кампанията. На телефон 062-619502 те трябва предварително да направят заявка за пространството, което ще почистват, както и нужните материали.
Община Велико Търново също ще се включи активно в акцията, чиито организатори са Министерството на околната и водите и bTV. Служителите на общинската администрация ще работят в пространството между улица „Магистрална” и квартал „Зона В”, по улица „Стоян Коледаров”, както и в местността покрай чешма „Йоновка”, намираща се под парк „Габровски”.

Програма за честване на 2ри юни - Ден на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България във Велико Търново


Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt

ПРОГРАМА
по повод 2-ри юни- Ден на Ботев
и на загиналите за свободата на България
2 юни 2016 год./четвъртък/ , паметник „Майка България”,
гр. Велико Търново

11,45 ч.   Паметници „Васил Левски”, „Паметник на обесените”, „Стефан Стамболов”, „Велчова завера”, Паметна плоча на загиналите
Поставяне на часови. Отдаване на чест.
12,00 ч. Паметник „Майка България”
Сиренен вой- минута мълчание.
Откъси от отличените есета в конкурса, посветен на 140 год. от гибелта на Христо Ботев.
Заупокойна молитва, отслужена от Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов.
Военен ритуал за поднасяне на венци и цветя на признателност.
Химн на Р. България.

Организатори:
Община Велико Търново,
Национален военен университет „Васил Левски”
Общонародна фондация „Христо Ботьов”- клуб Велико Търново
Великотърновска Света митрополия

Етър се завърна в професионалния футбол пред хиляди боляри на стадион „Ивайло”

Снимка - Община Велико Търново


Кметът Даниел Панов поздрави целия отбор, ръководството и феновете

С категорична победа в последния мач от сезона в Северозападната В група Етър вдигна купата за първото място и отново се завърна в професионалния футбол. Пред няколко хиляди зрители на стадион „Ивайло” футболистите на виолетовия тим победиха с 4:0 Ботев /Луковит/и зарадваха многобройните фенове с атрактивната си игра. Етър стана и един от най-резултатните отбори в България с отбелязаните точно 100 гола в Северозападната В група.
Победата зарадва кмета на Велико Търново Даниел Панов, който през целия мач бе на трибуните на стадион „Ивайло”. Той поздрави целия отбор, ръководството и феновете за успеха. С постижението тимът постигна една от целите, поставени от Даниел Панов – завръщане в професионалния футбол.
„Днес започва нова, славна страница в историята на любимия Виолетов клуб. Убеден съм, че ще я напишем заедно с много позитивизъм, вяра в ръководството и футболистите и постоянна подкрепа. Нека заедно превърнем стадион „Ивайло“ в крепост на съвременния, красив и вълнуващ футбол, в крепост, където гостуващите отбори идват с притеснение и си отиват без точки. Без милост, боляри”, обърна се към целия стадион Даниел Панов. Кметът на Велико Търново благодари на президента на клуба Александър Нанков, на треньорския щаб начело с Ферарио Спасов, на футболистите, на феновете и на спонсорите на отбора за грижите и усилията Етър да е там, където му е мястото – сред водещите български отбори.
„Когато сме обединени от значима цел,когато работим заедно и когато ни води любовта към любимия Етър нищо не може да ни спре. Разполагаме с всичко необходимо за да успеем да се представим достойно и да заемем челно място сред отборите в „Б“ група”, каза още Даниел Панов.
Кметът на старопрестолния град лично връчи купата на етърци след последния съдийски сигнал. Сред официалните гости бяха още заместник-кметът проф. Георги Камарашев, областният управител проф. Пенчо Пенчев, народните представители Иван Иванов (заместник-председател на Народното събрание) и Евгени Стоев, общински съветници и спортни деятели.

Танцова формация „Търновска царица” спечели първо място на национален фестивал за народни хора

Снимка - Община Велико Търново


Любителската танцова формация „Търновска царица” спечели първа награда на провелия се в Разград Седми национален фестивал за клубове за народни хора „Капанска китка”. Съставът от Велико Търново, чийто ръководител е Георги Радев, впечатли журито и публиката с блестящи хороводни изпълнения от Северняшката, Тракийската, Пиринска и Шопска етнографски области.
Великотърновските танцьори се представиха на сцената с Дайчово хоро „Абаската“, Ямболско хора, Испайче  и Четворно мегданско хоро.
За първото си място родолюбците от формация „Търновска царица” получиха статуетки, грамота за участие, грамота за призово място, парична премия. Сред наградите имаше също ваучер с паричен номинал за участие във фолклорен фестивал в Европа, както и други подаръци от организаторите на фестивала.
Отличието от националния фестивал е поредното постижение великотърновските танцьори. Следващото предизвикателство пред тях е Първи международен фестивал „Златен Пендар“ Виена – 2016, организиран от фолклорен клуб „Пендари“  /Виена/. и Български културен институт „Дом Видгенщан“ /Виена/. Надпреварата ще се проведе между 8 и 12 юни.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново