вторник, 9 януари 2018 г.

Завърши ремонтът на стълбищната улица „Мария Кирова“

Снимка и информация: Община Велико Търново
Завърши ремонтът на стълбищната улица „Мария Кирова“, която свързва булевард „България“ с улиците „Възрожденска“ и „Цветарска“.  Над 650 квадратни метра е новата настилка. Монтирани са и нови парапети. Строителните работи бяха финансирани със средства по инвестиционната програма на общината за 2017 година.
Ремонтирани бяха и стъпалата от района на Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ към улица „Христо Караминков“. Нови са парапетите и по стълбищната улица „Мургаш“.

Дейностите са извън големия проект „Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново“, който общината реализира със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Инвестиционното намерение предвижда обновяване на близо 40 улици, площадни и обществени пространства в старата градска част, включително и в квартал „Варуша“. Редица благоустройствени дейности по проекта са заложени също за квартал „Чолаковци“, както за пешеходната връзка на този жилищен комплекс с кв. „Бузлуджа“. Общата стойност на целия проект е 11 милиона лева. 

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново