петък, 16 декември 2016 г.

Утре безплатно излъчват шоуто "Звук и светлина" на крепост "Царевец" във Велико Търново

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Утре (17ти декември) безплатно ще бъде излъчено шоуто "Звук и светлина" на историческата крепост "Царевец" във Велико Търново. Шоуто може да се наблюдава от пл."Цар Асен I", а началният час е 19:00 ч.

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за утре/събота (17ти декември)

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Във връзка с предстоящото излъчване на Аудио - визуалния спектакъл "Царевград Търнов - Звук и светлина" в рамките на празничната програма на Община Велико Търново за Коледа и Нова година ще настъпят следните временни промени в организация движението на МПС:
На 17 декември за времето от 18,45 до 19,30 ч. за движение ще бъде затворен площад "Цар Асен 1", както и свързаните с него съседни улици.

Плувецът Антъни Иванов е спортист на годината на Велико Търново, кметът Даниел Панов връчи голямата награда

Снимка и информация - Община Велико Търново


Гросмайсторът Емил Стефанов стана №1 сред юношите


Плувецът от клуб „Етър 2000” Антъни Иванов е спортистът на 2016 година във Велико Търново. Младият състезател, който е национален шампион, рекордьор и европейски медалист спечели категорично отличието в категорията за мъже и жени. Призовата статуетка му бе връчена лично от кмета на старопрестолния град Даниел Панов по време на тържествена церемония.
Боксьорът от клуб „Ивайло” и трикратен победител в надпреварата Тинко Банабаков зае втората позиция, а на трето място бе класиран Дамян Дачев, шампион по спортна стрелба с лък. Топ 7 допълниха Светла Йорданова /шахмат/, Радослав Златанов /лека атлетика/, Соня Богданова /хандбал/ и Даниел Атмаджов /конен спорт/.
В категорията за юноши и деца №1 стана Емил Стефанов от шахматен клуб „Етър”. Младият гросмайстор завоюва редица успехи през годината, което категорично му донесе и първото място в анкетата. Втора е състезателката по плуване от СК „Етър 2000” Бояна Томова. На трета позиция бе класиран плувецът от СК „Боляри 2009” Здравко Баблаков. Анна Ангелова /конен спорт/, Ралица Николова /художествена гимнастика/, Любомир Епитропов /плуване/ и Диана Кьорчева /стрелба с лък/ заеха останалите места в Топ 7 на „Спортист на годината” за деца и юноши.
Призова статуетка бе връчена и в категория „Треньор на годината”. Отличието бе отредено Савина Ганчева от спортен клуб по  художествена гимнастика „Етър Елит”. Златна значка за високи постижения в спорта и популяризирането на Велико Търново бе връчена от кмета Даниел Панов на лекоатлета Свилен Митрофанов.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов сподели, че е щастлив от тържествеността на церемонията, която доказва колко висока е активността на клубовете в старопрестолния град и колко много са постиженията на великотърновските спортисти. Той благодари на талантите на старопрестолния град, на техните треньори и наставници за отличните резултати, с които те прославят Старата столица в България и по света.
„Привличането на децата и младите хора към активно спортуване е един от приоритетите в работата ми и продължавам да се придържам към него. Само по този начин – когато децата и младите хора спортуват, те ще имат тези върхови постижения, с които великотърновци и всички българи да се гордеят. Община Велико Търново ще продължи да помага на спорта и да го подкрепя по всички възможни начини, и да развива спортните инфраструктура и бази” подчерта Даниел Панов.
Сред гостите на церемонията за обявяването на спортисти и треньор на годината бяха председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, общински съветници от ресорната комисия по образование, спорт и младежки дейности, изявени великотърновски спортисти и спортни деятели.
Инициативата „Спортист на годината” е създадена през далечната вече 2000 г. по идея на ресорните журналисти Петко Павлов и Анатоли Петров. Днес подкрепената от Община Велико Търново и кмета Даниел Панов анкета е сред значимите за обществеността събития. Протоколното връчване на наградите отдавна е в историята, а номинациите и награждаването протичат по утвърдени от Общинския съвет

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново