понеделник, 2 май 2016 г.

Великотърновци остават без ток утре (3ти май)

На 03.05.2016 г. от 14:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - ул. Полтава 3Б, З, 1Г; ул. Толедо 4; ул. Серес 7 и 8; ул. Асти 6 и бизнес сграда Тремол.
На 03.05.2016 г. от 08:30 ч. до 16:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: Велико Търново - ул. ”Момина крепост” от №1 до №9 и от №4 до №16, Детска градина „СОНЯ". 
В периода 03.05.2016 г. - 05.05.2016 г. от 08:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: община Велико Търново: абонатите, захранвани от ТП 4 в с. Водолей.

Стотици великотърновци се събраха на Великден в новия храм „Възкресение Христово”


Снимка - Община Велико Търново
Снимка - Община Велико Търново

Кметът Даниел Панов също уважи службата за Второ възкресение

Стотици великотърновци се събраха на Великден в новия храм „Възкресение Христово”, който се намира в парк „Руски” в старата българска столица. Там великотърновският митрополит Григорий и свещеници отслужиха литургия за т.нар. Второ възкресение, по време на която на различни езици се четат текстове от Евангелието, описващи чудото. Кметът Даниел Панов също уважи службата и поздрави всеки един от миряните по случай големия християнски празник.
„Бъдете добронамерени в мислите и делата си, не позволявайте на злобата да присъства във вашето ежедневие. Нека помним, пазим и предаваме на нашите деца многовековните български традиции на Великден. Нека в тези светли дни бъдем със семействата си, с близките си и любими хора и да споделим с тях радостните мигове. Възкресение Христово е празник на празниците и тържество на тържествата - ден на победата над смъртта и тлението, ден на преодоляването на злите сили в нас и в света, празник на светлината”, обърна се кметът на община Велико Търново към стотиците миряни, събрали се в църквата.
След края на службата Даниел Панов и митрополит Григорий раздадоха великденски пакети с осветено яйце и козунак на всеки от присъстващите. Те бяха осигурени от Общината и спонсори.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново