сряда, 22 август 2018 г.

Футболната среща на „Етър“ срещу столичния „Левски“ налага промени в движението край стадион „Ивайло“

Снимка и информация: Община Велико Търново

Великотърновският футболен тим „Етър ВТ“ приема отбора на столичния „Левски“ тази събота /25 август/ от 18,45 ч. За гарантиране на сигурността и безопасността на феновете ще бъде въведена временна организация на движението край стадион „Ивайло“.
От 8,00 ч. сутринта до 21,15 ч. ще бъдат затворени улиците „Тодор Балина“ – от кръстовището с ул. „Йоновка“ до пресечката с ул. „Любен Каравелов“; ул. „Славянска“ – от кръстовището с бул. „Никола Габровски“ до пресичането й с ул. „Тодор Балина“; ул. „Филип Тотю“ – от кръстопътя с ул. „Славянска“ до пресечката с ул. „Бойчо Войвода“; ул. „Вела Благоева“ – в района на кръстовището с ул. „Славянска“. За този часови период се възстановява двупосочното движение по улица „Йоновка“.
Посетителите могат да използват за паркиране площадката, намираща се западно от стадион „Ивайло“, чийто вход е откъм ул. „Йоновка“.
Освен подстъпите към спортния комплекс, ще бъде затворен и площадът пред „Ивайло“. Рестрикцията ще важи от 6,00 ч. сутринта до приключване на спортното събитие и изтеглянето на феновете.
При необходимост органите на реда могат да ограничават или да спират движението на автомобили и по други улици.
Над 100 полицаи и частни охранители ще следят за реда преди, по време на и след футболната среща. Осигурен е оптимален пропускателен режим за влизане и напускане на стадиона.


Учебният корпус на СУ „Владимир Комаров“ ще бъде готов до първия учебен ден

Снимки и информация: Община Велико Търново

До първия учебен ден ще бъде готов учебният корпус на Средно училище „Владимир Комаров“ във великотърновския квартал „Чолаковци“. Сградата на учебното заведение е обект на основен ремонт, а на 17 септември учениците ще бъдат посрещнати в нови класни стаи.
В училището ще бъдат обновени ще бъдат всички вътрешни помещения, обзавеждането, ВиК- и ел-инсталациите, стъпалата и козирките, дворът, игрището и трибуните, монтирани ще бъдат рампа и асансьор, както и ново външно осветление.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов провери напредъка на дейностите в сградата на училището. Той посети и детска градина „Пролет“, където също се извършва основен ремонт на сградата. Изцяло обновени стаи и помещения, обзавеждане и инсталации ще зарадват децата през септември.
Основните ремонти в двете учебни заведения са част от проекта на Община Велико Търново за модернизация на образователната инфраструктура, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. В проекта е заложено обновяване на общо три училища – СУ „Владимир Комаров“, СУ „Г. С. Раковски“, Спортно училище, както и в три детски градини – „Рада Войвода“, „Пролет“ и „Ален мак“.

Извънредно пръскане срещу комари предстои днес и утре във Велико Търново

Снимка и информация: Община Велико Търново


Извънредно и общо пето по реда си пръскане срещу комари предстои във Велико Търново днес и утре. Освен парковете, третирането срещу насекомите ще обхване и кварталите на Старата столица. Обработката ще започва в 22,00 ч. във всяка от двете вечери.

Тази вечер ще бъдат третирани парковете „Света гора“, „Ксилифор“, „Марно поле“, „Майка България“, „Никола Габровски“ и „Лакото“. Обработени ще бъдат също централната част на Велико Търново, кварталите „Асенов“, „Света гора“, „Варуша“, „Чолаковци“ и Южната промишлена зона, както и с. Арбанаси.

Утре вечер работата продължава в парковете „Дружба“, „Руски“, „Бузлуджа“, „Колю Фичето“, „Картала“, „Акация – борова гора“, а също и в кварталите „Бузлуджа“, „Картала“, „Колю Фичето“, „Акация“, „Зона В“, „Слънчев дом“ и Западна промишлена зона.

Извънредното пръскане е във връзка с постъпили сигнали от великотърновци. Около всяка локация ще бъдат поставени необходимите стикери за използваните препарати.

Графикът подлежи на промени в зависимост от метеорологичните условия. Необходимо е времето да е тихо и сухо. Тревните площи са предварително окосени.


Подготвят за асфалтиране улица „Крайбрежна“ и новия обществен паркинг в подножието на Царевец

Снимки и информация: Община Велико Търново

Подготвят за асфалтиране улица „Крайбрежна“ във Велико Търново, както и новия обществен паркинг за автомобили и автобуси в подножието на крепостта Царевец. Напредват строителните работи по ул. „Христо Иванов – Войводата“, ул. „Йордан Инджето“ и по няколко локални подхода, чрез които ще бъде подобрена връзката между улиците „Крайбрежна“ и „Михаил Кефалов“. 
Кметът на Велико Търново Даниел Панов инспектира работата по инфраструктурните обекти, които са част от големия проект на Общината „Съхранена и автентична градска среда на град Велико Търново“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Паркингът на ул. „Крайбрежна“ ще бъде с капацитет за 80 автомобила, ще има и места за туристически автобуси. Зоната ще е охраняема и безплатна за ползване в срока на проекта. За улеснение на туристите ще бъде оформена и довеждаща пешеходна алея, вече са обновени и тротоарите по ул. ‚Михаил Кефалов“.

Даниел Панов провери и хода на строителните работи по улиците „Максим Райкович“, „Силвестър Пенов“, „Читалищна“, „Шейново“. Голям процент от участъците вече са готови, старинният калдъръм е пренареден, а в стръмните части фугирането е двойно. Готова е и основата на площад „Съединение“ до Музей „Възраждане и Учредително събрание“ и Регионална библиотека „П. Р. Славейков“. Старинните каменни плочи ще бъдат почистени и пренаредени, монтирано ще бъде художествено осветление, а целият площад ще бъде облагороден.
Общо 38 улици и площадни пространства са в процес на пълно обновяване в старата част на Велико Търново с финансиране по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Подобна по мащабите си дейност не е извършвана от няколко десетилетия. В основната си част строителството ще бъде завършено още тази есен.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново