сряда, 22 август 2018 г.

Учебният корпус на СУ „Владимир Комаров“ ще бъде готов до първия учебен ден

Снимки и информация: Община Велико Търново

До първия учебен ден ще бъде готов учебният корпус на Средно училище „Владимир Комаров“ във великотърновския квартал „Чолаковци“. Сградата на учебното заведение е обект на основен ремонт, а на 17 септември учениците ще бъдат посрещнати в нови класни стаи.
В училището ще бъдат обновени ще бъдат всички вътрешни помещения, обзавеждането, ВиК- и ел-инсталациите, стъпалата и козирките, дворът, игрището и трибуните, монтирани ще бъдат рампа и асансьор, както и ново външно осветление.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов провери напредъка на дейностите в сградата на училището. Той посети и детска градина „Пролет“, където също се извършва основен ремонт на сградата. Изцяло обновени стаи и помещения, обзавеждане и инсталации ще зарадват децата през септември.
Основните ремонти в двете учебни заведения са част от проекта на Община Велико Търново за модернизация на образователната инфраструктура, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. В проекта е заложено обновяване на общо три училища – СУ „Владимир Комаров“, СУ „Г. С. Раковски“, Спортно училище, както и в три детски градини – „Рада Войвода“, „Пролет“ и „Ален мак“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново