петък, 29 април 2016 г.

Община Велико Търново превръща междублоковите пространства в града в красиви кътове със зеленина и цветя


Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt

Проект „Моята градинка“ превръща пространствата между жилищните кооперации и сгради в красиви кътове със зеленина и цветя

За четвърта поредна година Община Велико Търново успешно провежда проекта „Моята градинка”, който има за цел да превърне пространствата между жилищните кооперации и сгради в красиви кътове със зеленина и цветя.
До момента са одобрени 31 заявки за участие в проекта и получаване на необходимите посадъчни материали за благоустрояване,озеленяване и зацветяване на междублокови пространства.
Проектът е израз на успешното партньорство между общинска администрация и активните граждани, които в навечерието на най-светлият християнски празник Възкресение Христово са облагородили своите междублокови пространства и са подобрили жизнената си среда.
В рамките на проекта са раздадени:
Дървестнарастетилност - 133бр.
Храстова растителност - 970бр.
Многогодишни цветя - 74бр.
Едногодишни цветя - 40бр.
Проектът „Моята градинка” за създаването на малки цветни и зелени площи стартира през 2013 г.

3000 боядисани яйца бяха осветени във Велико Търново от митрополит Григорий


Снимка - Община Велико Търново

По инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов Общината и фирми партньори осигуряват 3000 боядисани яйца, които ще бъдат раздадени на жителите и гостите на старопрестолния град в нощта на Възкресението, заедно с 300 козунака. Това ще се случи пред входа на крепостта Царевец, малко след полунощ на 1 май, когато настъпва големият християнски празник. На Велики Четвъртък великденските яйца бяха осветени в катедралния храм „Рождество на Света Богородица от великотърновския митрополит Григорий, в присъствието на кмета Даниел Панов и много миряни.
Даниел Панов се обърна към гражданите и ги призова да бъдат добри и позитивни не само в дните около Великден. „Пазете традициите и възпитавайте децата си в духа на изконните християнски и морални ценности”, каза още кметът. Митрополит Григорий изказа благодарности към Даниел Панов и фирмите за осигурените 3000 яйца и 300 козунака.

Улици във Велико Търново остават без вода днес (29ти април)

ВиК Йoвкoвци“ ООД, гp. В. Tъpнoвo yвeдoмявa cвoитe aбoнaти, чe във вpъзкa c aвapиeн peмoнт нa вoдoпpoвoднaтa мpeжa, на 29.04.2016 г. (Петък) от 11:00 до 17:00 ч. щe бъдe спряно вoдoпoдaвaнeтo зa следните улици: Цанко Церковски, Цветарска, Зеленка и Христо Смирненски.

Пpи възмoжнocт вoдoпoдaвaнeтo щe бъдe възcтaнoвeнo пo-paнo.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново