четвъртък, 6 октомври 2016 г.

Предприятия във Велико Търново остават без ток в петък

Предприятия във Велико Търново остават без ток в петъчния ден, като електричеството ще бъде прекъснато от 8,30 до 17,00 ч. Причината е извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия. 
Ще бъде прекъснато електрозахранването в района на автокъща "ДИДИ", газстанция "Еврогаз" и фирмите "Технил", "Водно строителство", "Тера" и бензиностанцията в района на РИОСВ.

Българо-американската кредитна банка откри свой офис във Велико Търново

Снимка и информация: Община Велико Търново
Българо-американската кредитна банка вече има свой офис във Велико Търново. Гост на церемонията по откриването и прерязването на лентата на представителството бе заместник-кметът на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова. Клонът се намира непосредствено до Туристическия информационен център.
От името на кмета Даниел Панов и от свое име Снежана Данева-Иванова поздрави председателя на Надзорния съвет на БАКБ Цветелина Бориславова, ръководството и служителите на великотърновския клон.
„За всички нас във Велико Търново присъствието на Българо-американската кредитна банка е комплимент и признание за високата икономическа активност и потенциала, който виждате в града и региона. Насърчителен за местната икономика е фактът, че в старопрестолния град влиза банка с високи стандарти в развитието на социалната и екологичната корпоративна отговорност”, каза Снежана Данева-Иванова. Тя изрази увереност, че Община Велико Търново и финансовата институция ще реализират съвместни проекти, които ще стимулират икономическата активност и ще допринесат за устойчивото развитие, за опазването на градската и околната среда.



Автобусите под Царевец (Снимки)

Фоторепортажът представя най-интересното в градския транспорт на Велико Търново през септември.
Транспортна фирма "Надежда" отново пусна своя съчленен Man NG313 по линия 3. Автобусът е с двигател, задвижван с природен газ, като по този начин отговаря на най-високите екологични норми.







"Хармониката" пътува между Велико Търново и Дебелец, а в рамките на града всеки може да се позови по маршрута между Автогара "Запад", спирка "Качица", бул. "Никола Габровски", Съдебната палата и автогара "Юг"



Транспортната компания "Алекс ОК" достави три автобуса. По линия №2 бе пуснат Man NL263.








Автобус от същия модел, но с крайградско изпълнение на салона, също се появи по улиците на Велико Търново през септември.







Фирмата достави и крайградски Мерцедес Цитаро, който най-често може да бъде засечен по линия №13. И трите автобуса са произведени в периода 1999-2000 г.







Много добра е и новата придобивка на фирма "Надежда" - VDL Berkhof Ambassador 200. Автобусът е със съвременен дизайн и се движи по линия №3. Произведен е през 2005 г.





По линия №10 пък се движи първият в България Man Lion's City, доставен от фирма "Надежда" през 2013 г. Автобусът е произведен през 2010 г. и отговаря на най-високите екологични норми.







След отсъствие от близо 2 месеца по градските линии, обслужвани от "Алекс Ок", се върна в движение един от последно доставените от тях возила "Мерцедес Цитаро".

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново