събота, 28 октомври 2017 г.

От 1 януари въвеждаме единен европейски стикер за автомобилните прегледи



Единен европейски стикер от 1 януари 2018 г., взаимно признаване на техническите прегледи в страните членки на Европейския съюз, служебно прекратяване на регистрация при опасни технически неизправности и регистър на техническите прегледи, който ще направи възможно да се проследява историята на автомобилите.

Това включват промени в Закона за движение по пътищата, които бяха гласувани на първо четене днес в парламентарната комисия по транспорт. Предвижда се още показанията на километража да се вписват в договорите за покупко-продажба, за да се избегне т.нар. "превъртане".

От 1 януари 2018 г. България трябва да въведе единен европейски стикер за годишен технически преглед на автомобилите, заяви депутатът Станислав Иванов, който е вносител на законопроект за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата, предаде "Дарик".

Техническите прегледи ще се признават взаимно в страните членки на Европейския съюз. Законопроектът, който въвежда европейски директиви, предвижда Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" да поддържа регистър на прегледите за техническа изправност. Това ще позволи да се проследява историята на превозните средства, заяви Станислав Иванов.

Промените в Закона за движението по пътищата включват още служебно прекратяване на регистрация на автомобил при опасни технически неизправности.

В бъдеще законопроектът за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата предвижда и разширяване на обхвата на превозни средства, които подлежат на технически прегледи.

Според Иванов промените ще бъдат приети до края на годината.

                                                                                                                     Източник: www.Expert.bg
                                                                                                                     Снимка:www.pprevozi.com

Създадоха карта за качеството на пътищата в България



Сайт предоставя актуална информация за пътното състояние в България.
http://www.roads-bg.eu е създаден от потребители на форума skyscrapercity и се актуализира редовно, за да дава информация за качеството на настилката на пътищата, която да бъде от полза като се избира маршрут при пътуване в страната.

                         

Категоризирането на пътищата е съгласно долната скала:
Червена линия – лош участък (неравности и дупки)
Оранжева линия – задоволителен участък (неравности, но без дупки)
Зелена линия – добър участък (гладка и комфортна настилка)

                                                                                                            Източник: http://transportal.bg/

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново