понеделник, 12 септември 2016 г.

Близо 200 великотърновски деца спортуваха на стадион „Ивайло”

Снимка: Община Велико Търново
За втора поредна година Велико Търново е част от инициативата „Европейска седмица на спорта”, която протича под мотото #BeActive. Кампанията на Европейската комисия се подкрепя от Министерството на младежта и спорта и Общината.
Кулминацията бе днес на стадион „Ивайло”, с разнообразния занимания по футбол, баскетбол, спортна и художествена гимнастика, борба, лека атлетика и шахмат. В игрите се включиха близо 200 деца от спортните клубове в старопрестолния град.
Заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев пожела на младите спортисти да постигнат много успехи, с които да прославят България. Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков се обърна към децата с думите да бъдат активни във всяка една възраст.

В рамките на кампанията всеки, който иска да тренира, може да посети стадион „Ивайло“ и залите в спортния комплекс. В многофункционалната спортна зала в двора на СОУ „Емилиян Станев“ и зала „Сава Величков“ ще има занимания по волейбол и бадминтон, а  тренировки ще се провеждат и в новото игрище за баскетбол в квартал. „Колю Фичето”. 

Над 500 деца и младежи станаха част от лятната полицейска академия в община Велико Търново

Снимка: Община Велико Търново

Над 500 деца и младежи станаха част от Лятната полицейска академия, която се проведе през последните три месеца в 19-е младежки центрове, функциониращи в населените места от община Велико Търново. Официалното закриване на успешната инициатива ще бъде на 13 септември от 10,30 ч. и ще се проведе на стадион „Петър Шатров” в с. Шемшево. Ще се включат над 300 деца от всички центрове, подготвени са пъстра програма и атрактивни демонстрации.
През летните месеци децата и младежите усвоиха ценни знания за престъпленията и превенцията им, агресията, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението. От тази година към Академията вече функционират и доброволчески отряди „Млад огнеборец”. Малчуганите и учениците се запознаха също със същността на професията на пожарникарите, както и с превантивните мерси за борба с огнените стихии, бедствията и авариите.
Лятната полицейска академия за деца и младежи е съвместна инициатива на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областната дирекция на МВР, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново