вторник, 27 февруари 2018 г.

Със 160 тона смес против лед третираха великотърновските улици

Снимки и информация: Община Велико Търново

Със 160 тона смес против лед третираха улиците във Велико Търново през последните 24 часа. Още в 5,30 ч. тази сутрин първостепенната пътна мрежа и маршрутите на градския транспорт бяха почистени до асфалт, въпреки продължаващия към този момент снеговалеж. От първите курсове автобусните линии се движеха без проблеми и по разписание.

Снощи и рано сутринта кметът на Старата столица Даниел Панов обходи всички района на града. Той лично координираше дейностите на снегопочистващата фирма.
20 машини работят по улиците на Старата столица. Продължава обработката на пътната мрежа срещу заледявания както със смес от сол и пясък, така и с химически препарати.
Снегорините и останалата техника вече са пренасочени по второстепенните улици в кварталите – те също са проходими при зимни условия. Община Велико Търново апелира към хората да паркират автомобилите си по начин, по който да не затрудняват снегопочистването.
Близо 70 служители на ОП „Зелени системи“ продължават да работят по тротоарите, стълбищата и обществените пространства. Осигурен е нормален достъп до училища, детски градини, центрове за здравни и социални услуги и др.
Нормална е обстановката и на територията на общината – няма населени места, до които достъпът да е затруднен. Не са регистрирани и проблеми с водоподаването и електрозахранването.

Кметът Даниел Панов обяви 1 и 2 март за неучебни дни

Снимка и информация: Община В. Търново

Със заповед кметът на Велико Търново Даниел Панов обяви 1 и 2 март за неучебни дни. Ученическата ваканция в четвъртък и петък важи за всички училища в Старата столица и общината. Поводът е очакваното влошаване на зимната обстановка в сряда срещу четвъртък, когато са прогнозирани ниски температури и заледявания.
„Скъпи ученици, заповядайте в 10,30 ч. на 3 март пред общината и на паметника „Майка България“, за да отбележим заедно Националния празник на България и 140 години от Освобождението“, обърна се Даниел Панов към възпитаниците на училищата.
За улеснение на родителите и предвид техните служебни ангажименти, детските градини във Велико Търново ще работят без прекъсване на 1 и 2 март. Осигурено е оптималното отопление на всички сгради, почистени са подходите към входовете им.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново