петък, 30 декември 2016 г.

Безплатен градски транспорт за всички жители и гости на Велико Търново на 1ви януари


Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Информация - Община Велико Търново
Безплатен ще е градският транспорт във Велико Търново на 1 януари. Свободното пътуване ще важи в автобусите по всички маршрути от вътрешната транспортна схема – №1, 2, 4, 5, 9, 13, 20, 30, 40, 50, 70, 110.
Безплатният обществен транспорт е жест към жителите и гостите на старопрестолния град от страна на превозваческите фирми „Надежда” и „Алекс ОК” и кмета Даниел Панов. Инициативата е традиционна и съществува от 1 януари 2010 г. Автобусите по всички линии ще се движат по празнични разписания в периода от 31 декември 2016 г. до 2 януари 2017 г. включително.

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за 31ви декември (събота) и 1ви януари (неделя)

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Информация - Община Велико Търново
Във връзка с подготовката и реализацията на празничната програма за посрещане на 2017-та година ще бъде въведена следната временна организация на движението за МПС:
На 31 декември /събота от 20,00 ч. до 03,30 ч. на 1 януари 2017-та година ще бъде затворена за движение ул. "Васил Левски" в участъка от кръстовището с ул. "Христо Ботев" до кръстовището с ул. "Бачо Киро"/Студентски стол  № 2/.

Пътищата във Велико Търново и общината са проходими при зимни условия

Снимка и информация - Община Велико Търново


В условията на продължаващ снеговалеж улиците и пътищата на територията на Велико Търново и в рамките на общината са проходими при зимни условия. Няма населени места, в които да е констатирано прекъсване на електроенергията и водоподаването.
Състоянието на пътната мрежа се следи непрекъснато, заедно с промяната на метеорологичните условия. Към 13,00 ч. на територията на старопрестолния град оперират 10 машини. Служители на общинското предприятие „Зелени системи” ще почистят с приоритет тротоарите, обществени пространства, както и зоните около автобусните спирки и входовете на центровете за социални услуги.
Уличната мрежа на територията на град Велико Търново е с обща дължина от 114,64 линейни километра. Отговорната за зимната й поддръжка фирма разполага с достатъчни количества инертни материали и над 20 машини. За почистването на 146 километра шосета от общинската пътна мрежа също са осигурени достатъчни количества инертни материали и необходимите машини. 
Съгласно Наредбата за опазване на околната среда жителите на Велико Търново, собствениците и наематели на жилищни, търговски, стопански помещения и гаражи са длъжни да разчистват от сняг и лед прилежащите към сградите тротоари, дворни места и пространства.

Фоторепортаж: Велико Търново в празнична премяна

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt

Обществената трапезария във Велико Търново ще работи през цялата 2017 година с трайно увеличен капацитет

Снимка и информация: Община В. Търново
През 2017 г. обществената трапезария във Велико Търново ще бъде отворена още от първия работен ден – 3 януари, като ще работи през цялата година, информират от общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване”. Трайно увеличен остава капацитетът на социалната услуга, осигурена от Общината в подкрепа на хората от най-уязвимите групи – 75 ще бъдат бенефициентите й. В продължение на 248 работни дни те ще получават топъл обяд – супа, основно ястие и хляб. Финансирането в размер на 42 780 лева е осигурено от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.
С повече от 65% е увеличен капацитетът на услугата „Обществена трапезария” през последната половин година. През лятото на 2016 г. допустимият максимален брой на бенефициентите бе 45 нуждаещи се. Поради засиления интерес и ръста на подадени заявления от фонд „Социална закрила” уважиха искането за ръст на броя на подпомаганите лица.
Услугата „Обществена трапезария” се изпълнява от Домашния социален патронаж в Дебелец. Целите са подобряване качеството на живот и задоволяване на потребностите от храна на хора, които по обективни причини не могат да си я осигурят сами. Потребителите получават дневните си порции всеки ден от понеделник до петък в сградата на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново, която се намира на ул. „Никола Габровски” №23. Работното време на бившата столова е от 11,00 ч. до 13,00 ч.
Социалната услуга е достъпна за следните категории бенефициенти, всеки от които трябва да е с постоянен адрес в старопрестолния град или населените места от общината: жители без доходи и близки, които да се грижат за тях; хора и семейства, чиито доходи са по-ниски от диференцираните минимални прагове, заради което получават месечни помощи по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; самотно живеещи лица, които получават минималните видове пенсии; скитащи и бездомни хора, включително деца.

Всеки, който желае да бъде включен към потребителите на обществената трапезария, следва да подаде декларативно заявление в сградата на Община Велико Търново. Образци могат да бъдат намерени в стая 222.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново