вторник, 27 декември 2016 г.

Велико Търново посреща Нова година с пъстра програма, светлинна феерия и празнична почерпка

Снимка и информация - Община Велико Търново


Велико Търново ще посрещне новата 2017 година с пъстра празнична програма. Разнообразни музикални и танцови изпълнения, светлинна феерия от зрелищни фойерверки, много настроение и кулинарни изненади очакват жителите и гостите на старопрестолния град, които ще се веселят на площад „Майка България”. Празничната програма е подготвена от Общината, със съдействието на кмета Даниел Панов и в партньорство с бизнеса.
Новогодишният концерт ще започне още в 22,30 ч. На сцена ще се изявят група „Вакали”, популярните актьори Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, Николина Чакърдъкова и Неврокопският ансамбъл, както и рокаджиите от бандата D2.
Точно в полунощ кметът на Велико Търново Даниел Панов ще поздрави жителите и гостите на старопрестолния град, а небето над старопрестолния град ще бъде озарено от шарена светлинна феерия.
Вкусни месни хапки, гарнирани с червено вино, пиво и шампанско ще очакват празнуващите край сцената. След полунощ за всеки ще има парче традиционна баница с късмети. На разположение на гостите ще бъдат също безалкохолни напитки и сладкарски изделия. Почерпката е осигурена от Община Велико Търново и фирмите „Метро Кеш енд Кери”, „Пивоварна Бритос”, „Ден и нощ”, „Фаворит”.

Обществено обсъждане на Бюджет ‘2017 ще се проведе във Велико Търново



Обществено обсъждане на бюджета на Община Велико Търново за 2017 г. ще се проведе в старопрестолния град. Дискусията с жителите и заинтересованите лица ще се състои утре /28 декември/ в голямата зала на Общината. Началото е в 10,30 ч.
Общественото обсъждане ще обхване и поемането на общински дълг през следващата година. Дебатите са организирани според нормативните изисквания и съгласно издадена от кмета на Велико Търново Даниел Панов заповед.

Програма със събитията във Велико Търново за периода от 28ми декември до 1ви януари

Афиш и информация - Община Велико Търново


ГРАФИК ЗА СРЕЩИТЕ И СЪБИТИЯТА В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО
( 27.12.2016-1.01.2017 г.)

1-31 декември, парк „Марно поле” –
Коледен базар (10,00 – 21,00 ч)
1-30 декември, парк „Марно поле” –
Благотворителен коледен базар „Ние можем X”


10,30 ч
Община Велико Търново – Голяма зала
СРЯДА – 28.12.16 г.
Обществено обсъждане на Бюджет ‘2017

9,00 ч
Община Велико Търново – Голяма зала
18,00 ч
Дневен център – с. Церова кория
ЧЕТВЪРТЪК – 29.12.16 г.
Сесия на Великотърновски общински съвет

„Коледна феерия“ –коледно тържество


19,00 ч
Площад „Цар Асен I”
ПЕТЪК – 30.12.16 г.
Аудиовизуален спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина” – безплатна прожекция

22,30 ч
Пред сградата на Община Велико Търново
СЪБОТА – 31.12.16 г.
Празнична програма по случай посрещането на новата 2017 г. – с участието на група „Вакали”, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Николина Чакърдъкова, Неврокопски фолклорен ансамбъл и група D2

7 улици във Велико Търново остават без вода днес/вторник (27ми декември)

„ВиК Йoвкoвци“ ООД, гp. В. Tъpнoвo yвeдoмявa cвoитe aбoнaти, чe във вpъзкa c aвapиeн peмoнт нa вoдoпpoвoднaтa мpeжa, днec 27.12.2016 г. (Вторник) до 17:00 ч. щe бъдe cпpянo вoдoпoдaвaнeтo за улиците: "Л. Каравелов", "Мир", "В. Благоева", "Захари Стоянов", "Хан Крум", "Славянска" и "Т. Балина".
Пpи възмoжнocт вoдoпoдaвaнeтo щe бъдe възcтaнoвeнo пo-paнo.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново