петък, 22 декември 2017 г.

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за утре/събота (23 декември)

Информация - Община Велико Търново
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Временна организация на движението на 23 декември
Във връзка с излъчвания на Аудио-визуален спектакъл "Царевград Търнов- звук и светлина" на 23 декември за времето от 17,45 до 18,30 ч. за движение на МПС ще бъдат затворени Площад "Цар Асен I", както и прилежащите улици"Иван Вазов", Никола пиколо и "Климент Охридски".

Коледари хортуваха за здраве при Даниел Панов и общинската администрация

Снимка и информация - Община Велико Търново


Дружина коледари от детско-юношески фолклорен ансамбъл „Българче” гостува в Община Велико Търново. Под звуците на автентичен фолклор добрите гости пожелаха здраве и спорна година на всички жители на старопрестолния град и селищата в общината, на кмета Даниел Панов и целия му екип му в администрацията.
            Пременени в народни одежди, коледарите и оркестърът създадоха много настроение в последния работен ден преди Бъдни вечер и Рождество Христово. Дружината бе зарадвана с подаръци, които кметът им връчи. Коледарите бяха поздравени от заместник-кметовете Снежана Данева-Иванова, Ганчо Карабаджаков и проф. Георги Камарашев, както и от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Гост в кметството бе и заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, която също отправи приветствие.
Даниел Панов благодари на служителите в общинската администрация за постоянството и голямата отговорност, с която се отнасят към своите служебни ангажименти. „Благодаря ви, че сме заедно в мисията си да превръщаме Велико Търново и общината в по-добри места за живеене, образование, за създаване на семейства, професионална реализация, за култура и туризъм.Гордейте се, че за Велико Търново се говори с добро както в  България, така и в чужбина. Всичко това е и ваша заслуга“, обърна се Даниел Панов към колегите си в общинската администрация.
Кметът на Велико Търново пожела на всички великотърновци да посрещнат Коледа със своите близки и семейства, а домовете им да бъдат озарени от светлина и изпълнени с топлина.

Музеи във Велико Търново и Арбанаси отворени за туристи по празниците



    
Информация - Регионален исторически музей,
гр. Велико Търново
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Музейни обекти и експозиции във Велико Търново и Арбанаси ще приемат посетители по Коледните и Новогодишни празници.
     Най-посещаваният туристически обект в страната - Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ ще приема туристи без прекъсване до края на годината, като на 31 декември работно време ще е от 9,00 до 13,00 ч. Историческата забележителност  отново ще е  единствения музей в България отворен за посещение на 1 януари 2018 г. Туристите могат да разгледат крепостта от 12,00 до 17,00 ч.  
       На 24, 25, 26 и 27 декември отворени за посетители ще са и църква “Св. 40 мъченици” във Велико Търново, църква „Рождество Христово” и музей „Констанцалиевата къща”  в с. Арбанаси.
       По повод храмовия празник на арбанашката църква “Рождество Христово”, на Коледа, 25-ти декември,  музейният обект ще приема безплатно посетители от 10.00 часа до приключване на празничната служба, при спазване на изискванията за извършване на богослужебни ритуали.
       Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов” няма работи на 23, 24, 30, 31 декември 2017 г. и на 1 януари 2018 г., а музей Констанцалиева къща” и църква “Рождество Христово” в Арбанаси ще са затворени на 30, 31 декември  и  1 януари.
       Заради годишна профилактика през почивните дни от 24 декември 2017 г. до 1 януари 2018 г., няма да приемат посетители Археологически музей, музей „Възраждане и Учредително събрание“, музей “Нова и най-нова история”, музей “Затвор”, музей “Сарафкина къща”, средновековните църкви“Св. Св. Петър и Павел”; “Св. Георги”; “Св. Димитър Солунски” в кв. Асенов. църква „Св. Архангели Михаил и Гавраил”, с. Арбанаси, църква „Св. Георги” в с. Арбанаси, Исторически музей – Килифарево, Мемориална къща “Филип Тотю”, с. Вонеща вода, и Археологически резерват  “Никополис ад Иструм”.         
       Информация за работното времена през празничните и почивните дни е поставена на входовете на музейните обекти и експозиции и е публикувана на сайта на Регионален исторически музей – Велико Търново www..museumvt.com.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново