вторник, 4 юли 2017 г.

Вижте къде във Велико Търново ще е затворено движението в периода 6-8 юли

Снимка: Градски транспорт Велико Търново
Информация: Община Велико Търново

Културният календар във Велико Търново налага временни промени в организацията на движението за периода 6-8 юли. 

Във връзка с подготовката на събития, които ще се провеждат на открито, на 6 юли, от 6,00 до 7,00 ч. сутринта затворени за движение ще бъдат площад "Цар Асен I" прилежащите към него улици. В периода линиите 5, 20, 50 и 110 няма обслужват тази част на града. 

На 7 юли площад "Цар Асен I" и прилежащите към него улици също ще бъдат затворени, но от 18,30 ч. до 23,00 ч., или до приключване на събитията по случай 140-годишнината от Освобождението на Търново. В съответния времеви диапазон линии 5, 20, 40, 50 и 110 няма да обслужват тази част на града.

На 8 юли, във връзка с празничната програма по случай 140-годишнината от Освобождението на Търново, затворени за движение ще бъдат следните улици:

-ул. „Хаджи Димитър“ - за времето от 09,30 до 11,00 ч.;
-ул. „Гурко“ - за времето от 09,30 до 12,00 ч.
-ул. „Митрополит Панарет Рашев“ - за времето от 09,30 до 12,00 ч.;
-ул. „Максим Райкович“ до пресечката с ул. „Силвестър Панов“ - за времето от 09,30 до 12,00 ч.;
-ул. „Иванка Ботева“ з- а времето от 09,30 до 14,00 ч.;
-ул. „Читалищна“ и ул. „Иван Вазов“ - за времето от 11,00 до 12, 00 ч.
-площад „Цар Асен 1“ и свързаните с него улици - за времето от 23,30 до 24,00 ч.

Полицаи с немски овчарки показаха как се залавят престъпници

Снимки: Община Велико Търново
Информация: Община Велико Търново и Градски транспорт - Велико Търново
Полицаи с обучени немски овчарки показаха как се залавят престъпници. Атрактивната демонстрация във Велико Търново бе част от тържеството по случай професионалния празник на МВР – 5 юли. Церемонията се състоя в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” и бе организирана от Областната дирекция на полицията в старопрестолния град. Най-любопитни зрители на демонстрациите бяха десетките деца от Детска градина „Слънце”, които присъстваха на празника и зарадваха ръководството, служителите на МВР и гостите с песни и танци.

Заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев уважи тържеството. Сред гостите бе и председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов.
Част от празненството бе освещаването на новите патрулни автомобили.


По време на тържеството бяха обявени редица награди за висок професионализъм и добри резултати, с които бяха удостоени служители на Областната дирекция на МВР. Директорът ст. комисар Димитър Машов, заедно със заместник-кмета проф. Георги Камарашев и председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов връчиха отличия на полицейски служители, участвали в спортните инициативи по случай професионалния празник на МВР. 

Детски риболовен турнир събра десетки деца в с. Ново село


            Детски риболовен турнир през уикенда събра сред природата над 50 деца от единадесет населени места в община Велико Търново, както и техни връстници от Габрово и Севлиево. Малчуганите и младежите бяха разпределени в две възрастови групи – до 12 години и 13-17 години. Освен в общото състезание за брой уловени риби, те се състезаваха и за индивидуални награди за сръчност, бързина, най-голяма риба, най-атрактивен рибар. Връчен бе и шеговитият приз „карък на риболова”.
            Състезанието бе организирано от Българската федерация по риболовни спортове, кметството в с. Ново село и Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници и центровете за работа с деца и младежи. Турнирът „Без покрив и стени” бе под надслов „Компютъра загърби и плувката следи!”. Официални гости бяха заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община В. Търново д-р Диляна Вачкова, кметове и кметски наместници от населените места.
            Арена на битките между младите рибари бе язовир „Кална кория”, намиращ се близо до с. Буря, община Севлиево. Надпреварата имаше за цел да насърчи малчуганите и младите хора да се забавляват сред природата, а не пред компютрите, мобилните телефони и таблетите. Връчени бяха 14 купи, 60 медали и също толкова предметни награди.
            Пръв в категорията до 12 години стана отборът на Георги Георгиев и Мартин Йорданов от Велико Търново. Второ място заеха Ивелин Пантелеев и Александър Пантелеев, също от Старата столица. Третата позиция остана за Симон Косев и Димитър Косев от Килифарево. В класа 13-17 години победители станаха присовчаните Марин Маринов и Крум Христов, след тях се класираха Мартин Господинов и Георги Георгиев от с. Балван, а на трето място се подредиха Даниел Пенчев и Стоян Андреев от Габрово.
            Мариан Маринов от с. Присово спечели награда за най-голяма уловена риба. За най-атрактивен състезател бе обявен Даниел Пенчев от Габрово. Призове за най-малки състезатели получиха Мария Колева и Дениз Курдов от с. Буря /община Севлиево/. Александър Пантелеев и Александър Иванов от Велико Търново пък получиха награди за бързина – те успяха да се похвалят с успешен улов съответно за 40 и 42 секунди.


            Снимка и информация: Община Велико Търново

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново