вторник, 12 април 2016 г.

Новият мини стадион "Балкан Арена" приема от утре малките футболисти на Велико Търново

Снимка - Община Велико Търново


От утре ще бъде отворено за учебно- тренировъчен процес и свободна игра само на деца най-новото футболно игрище „Балкан Арена” в квартал „Картала” във Велико Търново. Вчера официално спортният комплекс бе пуснат в експлоатация. На този етап оторизиран служител на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви” град Велико Търново ще осъществява контролиран достъп до терена. Децата ще могат да играят свободно всеки ден, включително събота и неделя, от 12, 00 до 16, 30 часа. Сутрин от 8,00 до 12 часа и следобед от 17, 00 до 20 часа игрището ще се ползва за учебно- тренировъчна дейност от спортен клуб „Болярчета”.
Тъй като комплексът е предназначен единствено и само за деца, на него ще могат да играят не организирано футбол момичета и момчета на възраст до 5 клас, срещу представена на служителя ученическа лична карта или бележник.
Малчуганите от детските градини задължително трябва да бъдат придружени от родител.
Забранява се внасянето на терена на храни и напитки, карането на велосипеди и ролери, пушенето и използването на пиротехнически средства.
Комплексът е под постоянно видеонаблюдение, на нарушителите на правилата за ползване на съоръжението ще бъде отнето правото на достъп.
При нанасяне на щети ще се налагат санкции според разпоредбите на Наредба 1 за обществения ред в Община Велико Търново.
От „Спортни имоти и прояви” апелират към гражданите да проявят разбиране към обстоятелството, че съоръжението е предназначено само за деца, както и да пазят новия спортен комплекс.
Старата столица е сред малкото български градове, които предоставят напълно безплатно свои спортни съоръжения и терени за безплатно ползване с цел да стимулира развитието на  детският и масов спорт.


Кметът Даниел Панов и здравният министър Петър Москов откриха обновените родилно и неонатологично отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново


Снимка - Община Велико Търново
Снимка - Община Велико Търново
Снимка - Община Велико Търново

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов и министърът на здравеопазването д-р Петър Москов откриха изцяло обновеното родилно отделение в многопрофилната областна болница „Д-р Стефан Черкезов”. В реконструкцията, която обхваща и неонатологичния сектор, са вложени над 400 000 лева. Средствата са осигурени от Министерството на здравеопазването. По време на церемонията присъстваха още заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, директорът на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” д-р Стефан Филев, заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, лекари, медицински сестри и др.
„Благодаря за подкрепата, която получаваме от страна на здравното министерство и за подхода към общините. Радвам се, че се инвестират средства във великотърновската болница. Днес, когато се радваме на съвременни родилно отделение и неонатология, само за първите два месеца на тази година спрямо предната имаме двойно увеличение на ражданията – 163 бебета срещу 82 бебета. Услугите и условията вече са по-качествени и по-добри”, коментира кметът Даниел Панов. Той насочи вниманието на присъстващите студенти от филиала на Медицински университет – Варна към отличните условия за практика, които получават.
Даниел Панов припомни, че преди няколко месеца бе открит и обновеният  Комплексен онкологичен център, за който Община Велико Търново вложи 10,7 милиона лева. „Пациенти от четири области избират нашия гради и ползват съвременната апаратура”, продължи кметът.
Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов заяви, че инвестицията е в съзвучие със стратегическите цели на държавата в сферата на здравеопазването и грижите за майките и децата. „Надявам се, че жителите на Велико Търново и хората, които ще изберат услугите на тази болница, ще получат ново и още по-добро качество”, коментира д-р Москов. Здравният министър каза още, че през тази година МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” ще получи 500 000 лева за осигуряване на спешността, които са със 100 000 лева повече спрямо миналата година.
Даниел Панов и д-р Петър Москов обсъдиха и новата национална здравна карта, която получи подкрепа от Националното сдружение на общините. “Предстои да се уточни ситуацията с три болници в труднодостъпни райони - в Трявна, Берковица и Димитровград. Смятаме, че ще имаме консенсус с Министерството на здравеопазването”, посочи Панов, който е и председател на Управителния съвет на НСОРБ. 

Монтирането на нови спирки във Велико Търново продължава

Спирка на пл."Марно поле" (Летен театър)
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
кв."Чолаковци"/сп."Чолаковци - обръщало"
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
кв."Кольо Фичето"/спирка на ул."Георги Бакалов"
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Продължава монтирането на нови спирки в старата столица. Поставянето на нови спирконавеси започна още през месец Февруари, а до сега вече има поставени 6, от обещани 12 такива. Спирконавесите са от нов модел, включващ пейка и рекламно пано. Няколко такива спирконавеси са вече монтирани в някои от кварталите на Велико Търново.
бул."България"/сп."Горско управление"
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt

Спирка на ул."Мармарлийска" в близост до парк "Дружба"
и новостроящият се ж.к."Мармарлия"
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt


кв."Света гора"/сп."ВТУ"
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново