вторник, 12 април 2016 г.

Новият мини стадион "Балкан Арена" приема от утре малките футболисти на Велико Търново

Снимка - Община Велико Търново


От утре ще бъде отворено за учебно- тренировъчен процес и свободна игра само на деца най-новото футболно игрище „Балкан Арена” в квартал „Картала” във Велико Търново. Вчера официално спортният комплекс бе пуснат в експлоатация. На този етап оторизиран служител на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви” град Велико Търново ще осъществява контролиран достъп до терена. Децата ще могат да играят свободно всеки ден, включително събота и неделя, от 12, 00 до 16, 30 часа. Сутрин от 8,00 до 12 часа и следобед от 17, 00 до 20 часа игрището ще се ползва за учебно- тренировъчна дейност от спортен клуб „Болярчета”.
Тъй като комплексът е предназначен единствено и само за деца, на него ще могат да играят не организирано футбол момичета и момчета на възраст до 5 клас, срещу представена на служителя ученическа лична карта или бележник.
Малчуганите от детските градини задължително трябва да бъдат придружени от родител.
Забранява се внасянето на терена на храни и напитки, карането на велосипеди и ролери, пушенето и използването на пиротехнически средства.
Комплексът е под постоянно видеонаблюдение, на нарушителите на правилата за ползване на съоръжението ще бъде отнето правото на достъп.
При нанасяне на щети ще се налагат санкции според разпоредбите на Наредба 1 за обществения ред в Община Велико Търново.
От „Спортни имоти и прояви” апелират към гражданите да проявят разбиране към обстоятелството, че съоръжението е предназначено само за деца, както и да пазят новия спортен комплекс.
Старата столица е сред малкото български градове, които предоставят напълно безплатно свои спортни съоръжения и терени за безплатно ползване с цел да стимулира развитието на  детският и масов спорт.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново