вторник, 17 май 2016 г.

9 улици във Велико Търново остават без ток утре (18ти май)

На 18.05.2016 г. от 09:00 ч. до 16:30 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново: улици Ангел Кънчев от №1 до №13 и от №2 до №12; Баба Мота от №1 до №15 и от №6 до №14; България от №2 до №22, от №28 до №58, от №3 до №11 и от №23 до № 27; Възрожденска от №19 до №25, №16, 18, 20; Елин Пелин от №12 до №34 и от №39 до №57; Йоновка №7, 9, 11; Сергей Румянцев от №1 до №39 и от №4 до №26; Тодор Балина от №1 до №25, №16, 18, 20; Цветарска №50, 52.

Парковете и зелените площи във Велико Търново са почистени

Снимка - Община Велико Търново

Парковете и зелените площи във Велико Търново са почистени от бурени и треви. Дейността се извършва от служители на общинската фирма „Зелени системи”. Продължава косенето и в междублоковите пространства. Вече бе извършена първата обработка на тревните площи в целия град срещу кърлежи и комари.
Снимка - Община Велико Търново
От началото на седмицата почистване се извършва и на хълма Трапезица, където се реализира проект на Министерството на културата за социализация и частична реставрация. Дейностите по възстановяване на крепостта са финансирани от фондация „Гейдар Алиев” (Азербайджан) с близо 3 милиона лева.



Велико Търново става домакин на Международен кулинарен фестивал

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt


Посолствата на 17 държави се включват в кампанията “България посреща вкусовете на света”


Велико Търново е един от седемте български градове домакини на първия по рода си Международен Кулинарен фестивал – “България посреща вкусовете на света”. Събитието се организира в партньорство от Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 17 чуждестранни посолства у нас. Фестивалът има за цел кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъдат събрани по едно и също време в България. Всеки от седемте градове домакини, между които и Велико Търново, ще представи България пред света с типичните за града и региона вкусове и традиции.
Откриването на кулинарния форум ще бъде на 18 май от 11,00 ч., в Интерхотел Велико Търново. Ще присъстват представители на местната власт, посолства и партньори на инициативата. Заедно с великотърновци официалните гости ще се включат в първата по рода си гурме инициатива от подобен мащаб.
Посетителите на фестивала, който гостува във Велико Търново в рамките на един ден, ще могат да се насладят както на специална селекция блюда от националната кухня на различните държави, така и да си припомнят неподправения вкус на традиционни български ястия. Ще има и дегустация на вина, и музикална програма с изпълнения на живо.
По време на кулинарния форум известни майстор-готвачи от Израел, Белгия, Индия и България ще демонстрират неповторимите си кулинарни умения.
Гостите ще имат възможност да закупят специално изработени от децата на Велико Търново сувенири. Приходите от благотворителния базар, както и средствата от символичната входна такса ще бъдат предоставени в подкрепа на Програма "Инвитро" на Община ВеликоТърново.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново