четвъртък, 17 август 2017 г.

Спират водата за булевард и единадесет улици във Велико Търново!


Хиляди великотърновци остават без вода до 21,00 ч. тази вечер, след като водопровод се спука на булевард "България. От "ВиК Йовковци" ООД посочват, че водоподаването е ограничено както за целия булевард, така също за улиците "Ниш", "Възрожденска", "Цветарска", "Любен Каравелов", "Мир", "Вела Благоева", "Хан Крум", "Тодор Балина", "Захари Стоянов" и за части от улиците "Филип Тотю" и "Цанко Церковски".

Аварията е трета поредна за деня, а по-рано днес много жители на старата столица, чиито домове и офиси са в различни части на града, също останаха без вода.

От дружеството се извиняват за неудобствата и посочват, че при възможност водоподаването ще бъде възстановено и преди 21,00 ч.

Двудневни празненства започват във великотърновското село Балван

Информация: Община Велико Търново
Снимка: Архив Община В. Търново
Двудневни празненства започват от утре в с. Балван. По традиция, на 18 август местните жители почитат Св. Иван Рилски, считан за небесен покровител на селото. Отпразнувани ще бъдат три годишнини – 20 години от основаването на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, 10 години от създаването на дома за възрастни хора, също носещ името на светеца, както и 10 години от откриването на центъра за работа с деца и младежи „Отвори очи“.
Общото юбилейно тържество започва в 10,30 ч. в петък /18 август/, а сред гостите ще бъде председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране и дългогодишен приятел на с. Балван доц. Иван Иванов.

В събота /19 юни/ селото ще е домакин на втория голям празник на балванската баница, организиран от кметството, читалище „Нива-1898“ и местния пенсионерски клуб. Кулинарният форум, съчетан с пъстра фолклорна програма, започва в 9,30 ч.

Стартира основният ремонт на осветлението на стадион „Ивайло“

Снимка и информация: Община В. Търново

Днес стартира основният и дългоочакван ремонт на осветлението на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Реконструкцията е финансирана от Министерството на младежта и спорта и е резултат от конструктивни разговори, проведени между кмета на старопрестолния град Даниел Панов и спортния министър Красен Кралев. Още през пролетта министър Кралев пое ангажимент за осигуряването на средствата, а спазеното обещание е поредната добра новина за великотърновци, както и още едно обещание, поето и изпълнено от кмета Даниел Панов и екипа му.
Изпълнител на дейностите е фирма „ХИТ“ ООД, която спечели обявената от Министерството на младежта и спорта обществена поръчка за основен ремонт на осветлението на стадион „Ивайло“. По-рано днес представители на държавната институция, на изпълнителя и на Община Велико Търново подписаха протокол за разкриване на строителна площадка.
Проектът предвижда използване на съществуващи кабелни трасета, като компрометираните захранващи кабели ще бъдат шунтирани. Всички останали ел-елементи и разпределителни табла по съществуващите мачти  ще бъдат демонтирани. Новите мачтови прожектори ще бъдат захранвани само с нови кабели от дроселните табла.

Предвижда се цялостно почистване на корозирало покритие на мачтите и нанасяне на два слоя нова боя. Състоянието на стълбовете е добро, няма констатирани дефекти по метала и по връзките между отделните конструктивни елементи.
Новите 168 прожектора ще осигурят изискваните 1200 lux вертикална осветеност от Наредбата за национално клубно лицензиране на БФС. На всяка мачта ще има по 42 прожектора, които ще бъдат захранени симетрично от две различни трафо-машини.
Очакванията са, че прожекторите ще заработят до края на септември.


Квартал в северната част на Велико Търново остава без вода днес/четвъртък (17ти август)

"ВиК Йовковци" ООД гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с авариен ремонт на водопроводната мрежа днес 17.08.2017 г. (Четвъртък) до 15:00 ч.  ще бъде спряно водоподаването за кв. "Картала".

При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

6 улици в старата част на Велико Търново остават без вода днес/четвъртък (17ти август)

„ВиК Йoвкoвци“ ООД, гp. В. Tъpнoвo yвeдoмявa cвoитe aбoнaти, чe във вpъзкa c aвapиeн peмoнт нa вoдoпpoвoднaтa мpeжa, днec 17.08.2017 г. (Четвъртък)  до 16:00 ч. щe бъдe cпpянo вoдoпoдaвaнeтo за района около ХГ "Св. Св. Кирил и Методий" /ул. "Йордан Инджето", ул. "Войводска", ул. "Тодор Кефалов", ул. "Крайбрежна", ул. "Гоце Делчев", ул. "Читалищна"/
Пpи възмoжнocт вoдoпoдaвaнeтo щe бъдe възcтaнoвeнo пo-paнo.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново