понеделник, 25 септември 2017 г.

Даниел Панов: „Благодаря за отличната организация на събитията за 109-годишнината от Независимостта на България“

Снимка и информация:
Фейсбук страница на Даниел Панов
"Искрено благодаря на великотърновци и на всички институции, с които успешно организирахме и реализирахме богатата програма по повод 109-годишнината от обявяването на Независимостта на България, продължила няколко дни.

Събитията зарадваха десетки хиляди наши съграждани и гости от страната и чужбина.

Благодаря на екипа ми, на служителите на полицията, пожарната, на Спешна помощ, на партньорите ни от различни организации, сдружения, на бизнеса.

Отговорното и професионално изпълнение на ангажиментите отново доказа как Велико Търново е град за пример, в който и най-мащабните събития преминават спокойно и без напрежение.

Благодаря на всички великотърновци и гости – вашето поведение превръща Старата столица в красив и спокоен европейски град"

Даниел ПАНОВ
Кмет на община Велико Търново


Ремонтираха улици в няколко великотърновски села

Информация и снимки: Община Велико Търново

Продължават ремонтите на уличната мрежа и локалните пътища в населените места в община Велико Търново. Нов асфалт бе положен в Леденик, Велчево и Дичин. Дейностите са финансирани както по общинската програма „Местни инициативи“, така и по инвестиционния план на великотърнвоското кметство.
В Леденик изцяло е асфалтирана 800-метрова улица, като новият асфалт е над 2300 квадратни метра. Възстановени са настилките и по участъци от пътища към селото, които са част от четвъртокласната пътна мрежа. Ремонтиран е също водостокът на входа на Леденик, както 2,5-километровия път, свързващ населеното място с първокласното шосе „София – Велико Търново“.

В Дичин бе цялостно преасфалтирана една от основните улици, която за последно е била ремонтирана преди 45 години. Положени са 900 квадратни метра нова настилка. Реконструкцията е на стойност от 20 000 лева - 12 000 лева са осигурени по програма „Местни инициативи“, а 8000 лева – от инвестиционния план на Община Велико Търново.


В с. Велчево предстоят ремонти на моста над р. Елишин, както и на два водостока – в посока Къпиновски манастир, до дере „Лозарска чешма“, както и до дере „Татанчец“ /в посока към с. Присово/. Завършен е и ремонтът на сградата на местното читалище „Светлина – 1892“. Изцяло подновена е дограмата на вратите и прозорците, което ще подобри енергийната ефективност на обекта и ще намали експлоатационните разходи. Вложените средства са 20 000 лева, а жители на с. Велчево подпомогнаха ремонтните дейности с доброволен труд. 

Нова детска площадка радва малчуганите в Дебелец

Снимка и информация: Община Велико Търново / Кметство Дебелец

Нова детска площадка радва малчуганите в Дебелец. Зоната за игра и забавления е изградена в междублоковото пространство на улица „Иван Вазов“. Теренът е облагороден по проекта на кметството „Аз съм природата – утре започва от днес“. Финансирането е на стойност от Финансирането на стойност 9756 лева е осигурено в рамките на националната кампания на Министерството на околната среда и водите В „За чиста околна среда” и програма на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, съобщи кметът на Дебелец Снежана Първанова.
За реализацията на обекта е положен доброволен труд от приятели и служители на кметството, поясни Първанова. Старата метална ограда е подменена с цветни дървени елементи, поставена е ударопоглъщаща настилка, закупени са нови съоръжения - комбинирана пързалка с люлка за малчугани до 3-годишна възраст и двойна люлка за деца от 3 до 12 години. Новите придобивки отговарят на изискванията за безопасност.
Детската площадка бе открита през уикенда с пъстър празник, събрал малки и големи. „Основната ни цел беше да създадем атрактивна градска среда и да подобрим жизнения и екологичния комфорт на жителите в населеното място и най-вече на децата, като ограничим рисковете за тяхното здраве и живот. Площадката е място за физическото развитие на малчуганите. Надявам се, че с обновлението ще предизвикаме интерес за игра на открито”, коментира Снежана Първанова.


Ето кога откриват парка музей с миниатюрите "Търновград - духът на хилядолетна България"

Снимка: Ростислав Грънчаров
Информация: Община Велико Търново
На финален етап е създаването на най-новата туристическа атракция във Велико Търново - парк музей с миниатюри на 43 знакови забележителност от цяла България. Паркът "Търновград - духът на хилядолетна България" ще бъде открит на 30 септември /събота/ в 10,30 ч.

Вижте и останалите събития през седмицата.

ПОНЕДЕЛНИК - 25.09

12,30 ч., ОУ "Христо Ботев" - „Отново на училище“ – инициатива на клуб „Приятели на книгата“

ВТОРНИК - 26.09

10,30 ч., Община Велико Търново, Зала 302 - Пресконференция за Международния конкурс "Сребърна Янтра"
11,00 ч., Община Велико Търново, Зала 302 - Пресконференция за есенния дял на кампанията "Движи се и победи"

СРЯДА - 27.09

12,00 ч., парк "Марно поле" - Кампания „Сърдечни приятелки“ – розов кемпер на фондация „Една от 8 – Нана Гладуиш“
16,00 ч., читалище "Надежда" - Среща с проф. Иван Станков и представяне на книгата „Спомени за вода“
18,00 ч., Изложбени зали "Рафаел Михайлов" - Обща изложба на участниците в Международно бианале на стъклото-2017

ЧЕТВЪРТЪК - 28.09

9,00 ч., Община Велико Търново, Голяма зала - Заседание на Великотърновски общински съвет
18,00 ч., Изложбени зали "Рафаел Михайлов" - Изложба на Глобален номадски арт проект - 2017

ПЕТЪК - 29.09

15,00 ч., Изложбени зали "Рафаел Михайлов" - Общинска изложба „Моята прекрасна родина“
18,30 ч., МДТ "Константин Кисимов" - Официално откриване на XV Международен конкурс „Сребърна Янтра“
19,00 ч., Читалище "Надежда" - „Мъж под чехъл“ от Миро Гарван

СЪБОТА - 30.09

9,30 ч., Изложбени зали "Рафаел Михайлов" - Презентация на Музикален фестивал „Дива роза“ – Лондон и фестивала MICROFONO D-ORO-ITALY

10,30 ч., местност "Френкхисар" - Откриване на парк – музей „Търновград – духът на хилядолетна България“

11,00 ч., читалище "Искра" - Театър „ВЕСЕЛ“ представя: „Приказка за Ох“
17,00 ч., Община Велико Търново, Зала 302 - Среща с международното жури на конкурса „Сребърна Янтра“

НЕДЕЛЯ - 1.10

14,00 ч., МДТ "Константин Кисимов" - Пресконференция за лауреатите от конкурса "Сребърна Янтра"
19,00 ч., МДТ "Константин Кисимов" - Концерт на лауреатите от Международния конкурс "Сребърна Янтра"

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново