петък, 14 юли 2017 г.

Събития по Проект "Арт лято 2017" от 14 до 16 юли 2017 год. във Велико Търново

Снимка и информация - Вл. Андреева
В петък, 14 юли, край Художествена галерия „Борис Денев“ в парк „Асеневци“  ще е най-атрактивното събитие по Проект Арт лято 2017 - Театъра на огъня и сенките на артстите от Fireter: Зрелищното огнено шоу ще започне в 21,00 ч. от началото на Стамболовия мост, а кулминация на „Огнена магия“ ще са огнените пеперуди, които ще размахат криле на фона на най-красивото място във Велико Търново  край галерията.
В събота ,15 юли на сцената на Арт лято ще е концертът на Meszecsinka ( Hungary ) - Live in Tarnovo - гвоздеят в музикалната ни програма за това лято.
В неделя, 16 юли, в пространството около галерията и паметника ще свири уличния духов оркестър "Eigen hulp" от Холандия Street orchestra "Eigen Hulp" from the Hague, Holland. Всички събития са със свободен вход!

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за понеделник (17ти юли)


Информация - Община Велико Търново
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt

Временна организация на движението на МПС на 17 юли
Затваряне на движението и освобождаване от спрели и паркирали автомобили :
Във връзка с Честване на 180 години от рождението на Васил Левски
На 17 юли 2017г. /понеделник/
от Студентски стол №2 до сградата на Община Велико Търново за времето от 06:00ч. до 07:00ч.;
от Студентски стол №2 до сградата на Община Велико Търново за времето от 20:00ч. до 22:00ч. във връзка с провеждане на военни ритуали по полагане на венци и тържествена проверка и заря;
паркингът зад Военен клуб за времето от 16:00ч. до 23:00ч. във връзка с разполагането на фирма „Виктория“ и провеждането на заря.

На 20.07.2017 г. от 7.00 до 10.00 ч. ще се проведе привързано издигане на топловъздушен балон зад магазин "Билла" на бул. Никола Габровски № 60, гр. Велико Търново



Снимка и информация - Община Велико Търново

В рамките на проект „Приключение с балон – нов съвместен туристически продукт“, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България ще бъдат проведени привързани издигания в 10 града в България и 10 в Румъния.
Привъзаното издигане се провежда с цел популяризиране на новия туристически продукт – летене с топловъздушен балон,  който ще бъде включен в туристически оферти, предлагани в цялата трансгранична зона Румъния-България, ще бъде създадена и мрежа за партньорство и промоция на новия продукт.
Проекта се изпълнява от Агенция за регионално развитие и бизнес център – Видин в партньорство с румънската организация АРИЕС – Олтения и Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана.
Очаква се да бъдат привлечени повече чуждестранни туристи, да се повиши броят на нощувките в трансграничната зона, обхващаща 8 области в България, граничещи с река Дунав – от Видин до Добрич и 7 области в Румъния – от Мехединци до Констанца.
Велико Търново е от първите градове, в които всички желаещи граждани могат да се качат на балона напълно безплатно и да си направят уникални снимки от въздуха.
·      ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ГРАЖДАНИ МОГАТ ДА СЕ КАЧАТ БЕЗПЛАТНО НА БАЛОНА СЛЕД ЗАПИСВАНЕ В ДЕНЯ НА ИЗДИГАНЕТО
·         ПРЕСТОЯТ ВЪВ ВЪЗДУХА Е 5 МИНУТИ
·         ВИСОЧИНАТА НА ИЗДИГАНЕ Е ДО 10 МЕТРА
·         БАЛОНЪТ Е ФИКСИРАН С ВЪЖЕТА КЪМ ЗЕМЯТА ПО ВРЕМЕ НА ИЗДИГАНЕТО
·         ИЗДИГАНИЯТА ЩЕ СА ВЪВ ВРЕМЕТО МЕЖДУ 7.00 И 10.00

Очакваме ви на приключението с балон!

За повече информация, моля обадете на следните телефони:
0878 99 31 75 - Петя Войчева, ръководител проект, ел.поща: petya.voycheva@bcvidin.org
0988 720609 – Йоанна Иванова, ел.поща: as@bcvidin.org

Повече за проекта можете да прочетете на www.balloonadventure.eu

Община Велико Търново и духов оркестър „EigenHulp“ от Хага, Холандия, организират изнесен концерт за възрастни хора

Снимка и информация - Община Велико Търново


Община Велико Търново и духов оркестър „EigenHulp“ от Хага, Холандия, организират изнесен концерт за възрастни хора от Дом за стари хора „Венета Ботева“ гр. Велико Търново и за  Центровете за настаняване от семеен тип за деца/ младежи с /без увреждания на територията на Община Велико Търново .

Концертът ще се проведе на 17.07.2017 г. от 18:00 часа в двора на Дом за стари хора „Венета Ботева“ гр. Велико Търново , ул. „Ил. Драгостинов“ № 3
Вход: свободен

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново