понеделник, 20 август 2018 г.

Церова кория почита четника Димитър Стоянов

Информация: Община В. Търново

Великотърновското село Церова кория ще почете възрожденеца Димитър Стоянов, който е един от участниците в четата на Хаджи Димитър. Инициативата е на Центъра за работа с деца и младежи и на кметството и ще се състои на 22 август от 10,30 ч. с подкрепата на Община Велико Търново и на Съюза на пивоварите в България.

Програмата „По стъпките на предците – история, традиции, изкуство“, започва с ритуал по издигане на знамето на с. Церова кория, след което ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Димитър Стоянов. Веднага след това директорът на Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“ д-р Чавдар Ангелов ще изнесе беседа на тема „150 години подвиг и памет“, посветена на подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджата, водила през 1868 година първата голяма битка за българската свобода.  

Литературно-музикална композиция за българските възрожденци и за Димитър Стоянов ще представят малчуганите от центъра за работа с деца и младежи в с. Церова кория. Показани ще бъдат и новите носии за децата и младите хора, изработени с подкрепата на Съюза на пивоварите в България.

В 11,00 ч. в парка в селото ще започне поредица от игри и спортни занимания на открито.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново