петък, 6 май 2016 г.

Национален събор на овцевъдите се провежда край Велико Търново, кметът Даниел Панов уважи официалното откриване


Снимка - Община Велико Търново
Снимка - Община Велико Търново

Край Велико Търново се провежда петият Национален събор на овцевъдите. В близост до Петропавловския манастир своята продукция показват изложители от 18 държави. Кметът на старопрестолния град Даниел Панов уважи официалното откриване. Даниел Панов, кметицата на Лясковец д-р Ивелина Гецова и организаторът Симеон Караколев поставиха началото на голямото изложение със символично прерязване на лента.
До Петропавловския манастир обстойно са представени кулинарни продукти, както и традиционни занаяти от всички краища на България. За посетителите са подготвени много игри и състезания. В богата програма са включени изложения на Карачанското и Българското овчарско куче, а и на земеделска техника. На Гергьовден популярният кулинар Ути Бъчваров сготви Гергьовски курбан.
Над 2000 изпълнители участват в концертната програма и Националния фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце”. Уникалното Читалище на колела „Бащино огнище” също е една от атракциите на изложението.
Съборът на овцевъдите се организира от Националната асоциация за развъждане на млечни овце, а партньори са Министерството на земеделието, общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица, различни организации и спонсори. Сред поканените официални гости са посланиците на Беларус, Иран, Казахстан, Кувейт, Мароко, Албания и др.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново