вторник, 13 септември 2016 г.

С атрактивни демонстрации бе закрита Лятната полицейска академия

Над 500 деца и младежи се включиха в заниманията от Лятната полицейска академия, която се проведе през последните три месеца в 19-е младежки центрове, функциониращи в населените места от община Велико Търново. Финалът на кампанията бе поставен днес на стадион „Петър Шатров” в с. Шемшево. Стотици малчугани и по-големи ученици участваха в занимания и атрактивните демонстрации на наученото през лятото. Нагледно бяха представени похвати при задържането на престъпници, методи за овладяване на пожари и спасяване на хора, както и работа  с полицейски кучета.

Детската лятна полицейска академия е съвместно дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областната дирекция на МВР, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От тази година вече функционират и доброволчески отряди „Млад огнеборец”.

            Заместник-кметът на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова посочи, че благодарение на Лятната полицейска академия децата и младежите разпознават рисковете в ежедневието и се предпазват от тях. „Благодаря на всички, които активно работят с младите хора. Отделеното време и усилия дават резултат – всички ние сме по-спокойни за нашите деца”, коментира Снежана Данева-Иванова. Високи оценки на Академията дадоха Лилия Борисова – съветник на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, ст. комисар Димитър Машов – директор на Областната дирекция на МВР във Велико Търново и комисар Красимир Кръстев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

            През летните месеци децата и младежите от населените места в общината усвоиха ценни знания за престъпленията и превенцията им, агресията, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението. Те се запознаха и със същността на професията на пожарникарите, както и с превантивните мерси за борба с огнените стихии, бедствията и авариите.

            Инициативите на община Велико Търново и Сдружението на кметовете и кметските наместници бяха подкрепени и от Съюза на пивоварите в България. За приноса изпълнителният директор на организацията Ивана Радомирова получи почетна Старопрестолна грамота.

Снимки: Община Велико Търново


Един от най-големите квартали на Велико Търново остава без вода


Един от най-големите квартали във Велико Търново остава без вода до 16,00 ч. днес. Чешмите ще пресъхнат временно в кв. "Колю Фичето", като това се отнася за живеещите по улиците "Мария Габровска", "Оборище", "Георги Бакалов", "Илия Янулов", "Твер", "Серес", "Колоня товар" и "Любен Каравелов".
Авариен ремонт на водопреносната мрежа налага прекъсването, съобщиха от компанията "ВиК Йовковци" АД. От фирмата посочват, че при възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново