вторник, 15 май 2018 г.

С апарати от последно поколение мерят безплатно кръвното налягане на великотърновци

Снимка и информация: Община Велико Търново

С дигитални апарати от последно поколение ще мерят безплатно кръвното налягане на великотърновци. Информационната кампания ще се състои в парк „Марно поле“ на 17 май /четвъртък/ от 11,00 до 18,00 ч. Съвременните устройства са снабдени с Afib-технология, която позволява откриване на предсърдно мъждене без електрокардиограма и установяване на тромби.

Инициативата е на „Българска лига по хипертония“ и е подкрепена от Община Велико Търново, Български червен кръст, филиалът на Медицински университет /Варна/ в Старата столица, фондация „Национална мрежа Сърце за сърце“ и др.

Пунктът за измерване на кръвното налягане ще бъде разположен до зелената арка в парк „Марно поле“. Лекари ще дават квалифицирани консултации за хипертоници, особено внимание ще бъде обърнато и на децата и подрастващи с високо кръвно налягане. Кампанията включва също тестове за оценка на информираността с награди и разпространение на информационни материали.

Инициативата ще обхване десет български града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград и Кърджали.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново