неделя, 24 септември 2017 г.

Населени места в община Велико Търново остават без ток в сряда (27ми септември)

На 27.09.2017 г. от 09:00 ч. до 14:00 ч. и от 13:55 ч. до 14:00 ч., поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: община Велико Търново: ТП БТР, ТП Хидрострой и абонатите в района на гара Дебелец.
Временни смущения в електрозахранването са възможни от 09:00 ч. до 09:05 ч. и от 13:55 ч. до 14:00 ч. в районите на община Велико Търново: гр. Дебелец и ТП в района на промишлена зона ТП 308, МТП Интеркристал, ТП ТКЗС Дебелец, БКТП Дени ТП Консервена фабрика, гр. Килифарево, с. Присово .

Улици в Горна Оряховица остават без ток във вторник (26ти септември)

На 26.09.2017 г. от 09:30 ч. до 12:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Горна Оряховица: ул. „Вихрен”, ул. „Македония ”от №44 до №52 и от №25 до №31, ул. „Марица”, ул. „Родопи”, ул. „Тракия”.

Населено място в района на Велико Търново остава без ток до 30ти октомври

В периода 25.09.2017 г. - 30.10.2017 г. от 08:30 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: Община Велико Търново: с. Капиново, aбонатите захранени от ТП 4 и ТП 5.

Населени места в община Велико Търново остават без ток в следващите 5 дни (25ти септември - 29ти септември)

В периода 25.09.2017 г. - 29.09.2017 г. от 08:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: Община Павликени и Община Велико Търново: в различни части на гр. Бяла черква, с. Вишовград, с. Емен, с. Мусина, с. Русаля, с. Росица, с. Дичин, с. Водолей, с. Паскалевец, с. Лесичери, с. Стамболово, с. Дъскот, с. Батак, с. Сломер и с. Карайсен.

Обновен е пътят до Преображенския манастир

Снимка и информация - Община Велико Търново


Пътят до Преображенския манастир вече е напълно обновен. Отсечката, свързваща историческата светиня с първокласното шосе Велико Търново – Русе, е цялостно преасфалтирана, оформени са пътните банкети и канавките. Районът край платното е просветлен, положена е и пътна маркировка.
За последно пътят към Преображенския манастир е бил ремонтиран през 70-е години на миналия век. Проектът на Община Велико Търново за спешния ремонт бе финансиран от републиканския бюджет със средства в размер на 250 065 лева. Разходите бяха предложени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.
Приоритетното разглеждане на проекта стана факт след водените от кмета Даниел Панов разговори за необходимостта от неотложен ремонт, както и благодарение на подкрепата на народния представител от региона и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов.

Кметът Даниел Панов и над 200 деца дадоха старт на Европейската седмица на спорта във Велико Търново

Снимка и информация - Община Велико Търново


Кметът Даниел Панов и над 200 деца дадоха старт на Европейската седмица на спорта във Велико Търново. За трета поредна година Старата столица стана част от инициативата, която протича под мотото #BeActive – Бъди активен. Кампанията на Европейската комисия се подкрепя от Министерството на младежта и спорта и общината.
Откриването бе на реновирания спортен комплекс „Ивайло“, а сред гостите бяха също председателят на най-голямата парламентарна група в Народното събрание Цветан Цветанов, заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, евродепутатът Ева Майдел, шампионът по плуване и световен медалист Антъни Иванов.
Даниел Панов поздрави всички деца, които се включиха в Европейската седмица на спорта. „Чудесно е, че в нашия град школите са пълни с млади хора. Скъпи деца, популяризирайте спорта сред вашите приятели, нека те видят колко положително ви променя физическата активност, как ви помага да бъдете здрави, жизнени и енергични. Ще продължаваме да развиваме и осъвременяваме базите във Велико Търново – както за професионален, така и за любителски спорт. Благодаря за подкрепата, която получаваме от големия приятел на Велико Търново Цветан Цветанов, от спортното министерство, много важна е и европейската солидарност“, каза Даниел Панов по време на откриването на кампанията. „Антъни Иванов е най-добрият пример за децата, защото неговите успехи показват до какви резултати води упоритостта и отговорността в тренировките“, завърши Даниел Панов.
Приветствени думи отправиха също Цветан Цветанов, заместник-министър Ваня Колева, Ева Майдел и Антъни Иванов.
През целия ден на „Ивайло” се провеждат разнообразния занимания по футбол, баскетбол, спортна и художествена гимнастика, борба, лека атлетика и шахмат. В рамките на кампанията всеки, който иска да тренира, може да стадиона и залите в спортния комплекс. В многофункционалната спортна зала в двора на СОУ „Емилиян Станев“ и зала „Сава Величков“ ще има занимания по волейбол и бадминтон, а  тренировки ще се провеждат и в новото игрище за баскетбол в квартал „Колю Фичето”. 

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново