понеделник, 12 декември 2016 г.

Британци от Великотърновско също подкрепиха Хитрино

Снимка и информация: Община В. Търново
Британците, които живеят във Велико Търново и региона, също подкрепиха жителите на с. Хитрино. Това стана след работна среща между посланичката на Великобритания у нас Ема Хопкинс и кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Англичаните събират средства, а с помощта на Хопкинс към каузата ще бъдат привлечени и техни сънародници, които живеят на други места в България.
Даниел Панов благодари на британската общност във Великотърновски регион за активното участие в обществения и културен живот на старопрестолния град и общината. Н. Пр. Ема Хопкинс заяви, че Велико Търново и възможностите за инвестиции ще бъдат представени пред предприемачи от Обединеното кралство, на които предстои посещение в България.

По време на срещата си с Даниел Панов Ема Хопкинс подчерта, че Старата столица е любимият й град. Кметът запозна дипломатическата представителка с големите инфраструктурни проекти с национално значение – съедиенияването на магистрала „Хемус” и строителството на аутобана Русе – Велико Търново, част от трансграничния коридор „Хелзинки – Истанбул”. Н. пр. посланик Хопкинс оцени високо реализираните проекти и инвестиции в сферата на културния туризъм и непрекъснатото обогатяване на туристическия продукт в старопрестолния град.

Във Велико Търново започна дарителска акция за Хитрино

От днес във Велико Търново стартира дарителска акция в подкрепа на жителите на с. Хитрино, Шуменско, чиито домове претърпяха сериозни щети заради инцидента с влакова композиция. Кампанията е инициирана от кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Проведени бяха първите разговори с представители на бизнеса, които веднага откликнаха на инициативата.
След обсъждане между Даниел Панов и кметовете на Шумен и Хитрино стана ясно, че местното население в селото спешно се нуждае от чисто нови одеяла, шалтета, възглавници, чаршафи, хавлии, както и пакетирани хранителни стоки, които да са дълготрайни – варива, брашно, захар и сладкарски изделия, олио, минерална вода. Представители на местни компании от сферата на хранително-вкусовата и текстилната промишленост, както и на хранителни вериги заявиха, че ще се включат в осигуряването на необходимите вещи, пособия и стоки.
„Вярвам, че великотърновци също ще подкрепят жителите на с. Хитрино. Помним помощта на цяла България през лятото на 2014 г., когато нашата община бе засегната от голямото наводнение. Нека се обединим, заедно да помогнем на хората в Хитрино и още до сряда да съберем и изпратим първия транш стоки, вещи и пособия, от които хората спешно се нуждаят”, коментира Даниел Панов. До края на деня се очаква да бъде оповестена и банкова сметка за набиране на средства. През НСОРБ Панов е запознал и кметове на други общини с кампанията.

Желаещите да подкрепят жителите на с. Хитрино могат да се свържат със заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, който координира дейностите, на телефон 062/619-504, или с д-р Диляна Вачкова, гл. експерт от дирекция „Социални дейности и здравеопазване” /тел. 062/619-209/. Акцията е координирана и с регионалното представителство на Български червен кръст.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново