четвъртък, 3 ноември 2016 г.

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за 5ти и 6ти ноември (събота и неделя)

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Във връзка с провеждането на избори за Президент и вицепрезидент и Национален референдум се въвежда следната временна организация на движение за МПС:
На 5 ноември /събота/ се затварят за движение улиците "Васил Левски" в участъка от студентски стол №2 /кръстовището на улиците "Васил Левски" и "Бачо Киро" до сградата на Община Велико Търново /кръстовището на ул."Васил Левски" и ул. "Христо Ботев"/ за времето от 09,00 до 19,00 ч.
На 6 ноември /неделя/ се затварят за движение улиците "Васил Левски" в участъка от студентски стол №2 /кръстовището на улиците "Васил Левски" и "Бачо Киро" до сградата на Община Велико Търново /кръстовището на ул."Васил Левски" и ул. "Христо Ботев"/ за времето от 17,00 ч. до приключване на работата по обработката на изборните материали.

Полагат нова пътна маркировка по булевард „Никола Габровски”

Снимка и информация: Община Велико Търново
Във Велико Търново полагат нова пътна маркировка по булевард „Никола Габровски”. Дейността е възложена от Общината, а с изпълнението й е ангажирано общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи”.
Разчертават се осевите линии по цялата дължина на основната пътна артерия в старопрестолния град. Изобразени ще бъдат направляващите стрелки в районите на кръстовищата с други улици, както и островите на платната.

Общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи” изпълнява дейността по полагане на хоризонтална пътна сигнализация от септември. До момента са разчертани над 1000 кв. м. осеви линии, острови и пешеходни пътеки. Непосредствено преди дейностите по бул. „Никола Габровски” нова маркировка бе положена по бул. „България”. 

Обществената трапезария под Царевец е с увеличен капацитет

Отново увеличават капацитета на обществената трапезария във Велико Търново, информират от общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване”. От социалната услуга, осигурена от Общината в подкрепа на хората в затруднено и неравностойно положение, вече ще могат да се възползват 75 вместо 65 бенефициенти. Всеки работен ден те получават топъл обяд – супа, основно ястие и хляб. Финансирането е осигурено от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.
Новият договор, който е в сила от 3 октомври, предвиждаше от услугата да могат да се възползват 65 бенефициенти. Поради засиления интерес и ръста на подадени заявления от Фонда предоставиха възможност за увеличаване на броя на подпомаганите лица. За целта е сключен анекс, влязъл в сила от 1 ноември и с продължителност до 31 декември 2016 г.

Услугата „Обществена трапезария” се изпълнява от Домашния социален патронаж в Дебелец. Целите са подобряване качеството на живот и задоволяване на потребностите от храна на хора, които по обективни причини не могат да си я осигурят сами. Бенефициентите получават дневните си порции всеки ден от понеделник до петък в сградата на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново, която се намира на ул. „Никола Габровски” №23. Работното време на бившата столова е от 11,00 до 13,00 ч.
         Бенефициенти могат да бъдат: жители без доходи и близки, които да се грижат за тях; хора и семейства, чиито доходи са по-ниски от диференцираните минимални прагове; самотноживеещи лица, които получават минималните видове пенсии; скитащи и бездомни хора, включително деца. Те трябва да имат постоянен адрес в старопрестолния град или населените места от общината.

Хиляди великотърновци без вода до 15,00 ч.

Авария спря водата в квартал "Картала" във Велико Търново. Това съобщиха от дружеството "ВиК Йовковци" АД. От компанията посочват, че ремонтът на водопроводната мрежа ще продължи най-късно до 15,00 ч., а по възможност водата ще бъде пусната по-рано. В квартал "Картала" живеят около 10 000 жители на Велико Търново.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново