неделя, 31 декември 2017 г.

Транспортът във Велико Търново през 2017 година


Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Снимка - www.facebook.com/PPADVT
През изминаващата 2017 година великотърновските транспортни компании, осъществяващи превози на пътници, прибавиха по няколко нови транспортни средства в своите автопаркове. Някои возила бяха пробоядисани, а други се сдобиха с нови реклами. 
През 2017 година от "Алекс ОК" закупуха два средно големи автобуса в червен цвят от модела Man NM 223.2. Закупен бе и автобус от модела Man Goppel NM 223, решен в сиво. В последните седмици на 2017 год. от траспортната компания пуснаха на линия и возило от модела Man A21 NL 263 в жълти и зелени цветове. Закупен бе и автобус от крайградски тип - модел Setra S315 NF, който ежедневно се движи по линия №77, свързваща Велико Търново с близкоразположените села: Присово, Пчелище, Церова Кория, Капиново и Миндя. Други два автобуса на "Алекс ОК" бяха пребоядисани в емблематичния за фирмата цвят - жълто. 
През 2017 година транспортна компания "Надежда" закупиха 6 автобуса. Три от возилата са от холандската марка VDL Berhof Ambassador 200 и могат ежедневно да бъдат засечени по линия №10. Другите три возила се движат на метан и са от модела Man A21 CNG. Един от тях се движи по линия №1, свързваща най-крайния квартал на старата столица - "Чолаковци" с центъра на града. Всички новозукупени автобуси на "Надежда" са брандирани с логото на транспортната компания.
През 2017 год. се навършиха 25 година от създаването на транспортна компания "Надежда". По този случай някои возила бяха брандирани със специален надпис.
Закупените през 2017 година автобуси от двата транспортни оператора във Велико Търново са нископодови, с работещи климатични системи и ежедневно могат да бъдат видени по улиците на старата столица. 
През 2017 година бе променен частично маршрутът на автобусна линия №4. Целта на промяната е осигуряването на достъп до обществен транспорт до по-голяма част от гражданите на Велико Търново, в т.ч. живущите по ул."Димитър Буйнозов" в кв."Картала" и ж.к."Слънчев дом". Нови автобусни спирки бяха разкрити по маршрутите на автобусни линии с номера: 4, 5, 6 и 8. 
От транспортна компания "Пътнически превози" АД град Велико Търново през 2017 година закупиха нов луксозен автобус от марката Setra S415 GT-HD. Возилото разполага с 49+2 седящи места, климатизиран салон, аудио-визуална система, кафе-машина, WC и възможност за зареждане на мобилни телефони, лаптопи, таблети и пр. с електричество. Автобусът извършва екскурзии в страната и чужбина.
На 6 юли 2017 година нашата любителска Фейсбук страница стана на 7 години. За този период тя е харесана от над 7 200 потребители. В нея ежедневно се публикува информация за всичко случващо се във Велико Търново, както и традиционните снимки на старата столица. На 6 март 2017 година нашият любителски сайт навърши 1 година от създаването си. До този момент в него място намират над 1 950 публикации, а общият брой на посещенията надхвърля 960 000. В сайта може да откриете най-актуалната информация по отношение на разписанията и маршрутите на градските и крайградските автобусни линии във Велико Търново, както и на част от междуградските. В него място намират и телефони за връзка с Автогара Запад, Автогара Юг, Жп гара Велико Търново, както и транспортните компании, извършващи превози на пътници в старата столица. През последните месеци на 2017 год. в сайта бе добавен нов раздел - "Виртуална карта". В него може да откриете информация за точното разписание на обществения транспорт във Велико Търново конкретно за всяка една спирка.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново