сряда, 16 август 2017 г.

Мият улиците във Велико Търново

Снимка и информация: Фейсбук страница на Даниел Панов - кмет на Велико Търново

Във Велико Търново мият улиците. Това съобщи в страницата си във Фейсбук кметът на града Даниел Панов. Работата е възложена на комуналното общинско предприятие "Зелени системи", които използват няколко водоноски и разделени в екипи служители.

Още снощи е започнало лятното почистване на великотърновските улици, като са обработени булевардите "Никола Габровски" и "България", кръстовището до Съдебната палата, улица "Бачо Киро" и други.


Тази вечер работата продължава по улиците от централната градска част към Царевец. Специално внимание се отделя на пешеходните пътеки, за чието почистване се използва препарат.

Най-новата лекоатлетическа писта в България е свободно достъпна за любителите на спорта

Снимка и информация: Община В. Търново

Най-новата лекоатлетическа писта в България, част от спортен комплекс „Ивайло“ във Велико Търново, е свободно достъпна за любителите на спорта. Те могат да тренират на съвременното спортно съоръжение всеки ден от 6,30 ч. до 20,00 ч. Директорът на общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов посочи, че е необходимо спазване на установените правила, с които всеки може да се запознае, влизайки на стадиона от северната или южната страна.
Любителите спортисти могат да използват осми и девети коридор на лекоатлетическата писта. Коридорите от първи до трети са предназначени за тренировки на спортистите от лекоатлетическите клубове, а от четвърти до седми – за заниманията на състезателите от останалите спортни формации във Велико Търново.
Жителите и гостите на старопрестолния град, решили да спортуват на лекоатлетическата писта, следва да не внасят хранителни продукти, да не изхвърлят отпадъци върху настилката, футболния терен или по трибуните. Забранени са също тютюнопушенето и влизането с домашни любимци.

Лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло“ бе изцяло обновена през 2015 г. по инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов и неговия екип. Тя отговаря на всички изисквания за провеждане на републикански и международни състезания, а използваната настилка предпазва спортистите от травми. Основна реконструкция бе направена също на южните спортни зали. Спортен комплекс „Ивайло“ разполага също с един от най-съвременните футболни терени в България. През летния сезон бяха обновени съблекалните и санитарните възли, дооформени бяха всички подходи, възстановена бе оградата в бившия сектор за гости, а от утре започва основният ремонт на осветлението. 

Продължават основните ремонти на детски площадки във Велико Търново

Снимки и информация: Община Велико Търново
Продължават основните ремонти на детски площадки, намиращи се на различни места във Велико Търново. В двете зони за игра и забавления на улица „Плиска“ вече са поставени нови катерушки, пързалки и люлки. Предстои доизграждане на настилката под тях, която е ударопоглъщаща и цели да предпази децата от наранявания. В детска градина „Соня“ реконструкцията е на етап монтиране на съоръженията за детска игра.
Обновени ще бъдат също детските площадки в детска ясла „Мечо Пух“ и на улица „Мальовица“.

Дейностите представляват пореден изпълнен ангажимент от страна на кмета на Велико Търново Даниел Панов и са част от политиката за трайно подобряване на градската среда, заедно с условията за детски игри, спорт и отдих.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново