сряда, 8 февруари 2017 г.

Започнаха частични ремонти и почистване на подлезите във Велико Търново


Започнаха частични ремонти и почистване на подлезите във Велико Търново. След разпореждане на кмета на старопрестолния град Даниел Панов комисия от експерти и специалисти извърши обстоен оглед на всички пешеходни съоръжения. Набелязани са съответните мерки, а прилагането им вече стартира.
Първата мярка предвижда цялостно почистване и дезинфекция на подлезите, включително и на отводнителните шахти. Подменени ще бъдат металните им решетки. Там, където е необходимо, ще бъдат ремонтирани електроинсталациите. Изгорелите и изпочупени осветителни тела ще бъдат сменени с нови. При необходимост реконструкция ще претърпят и други елементи от пешеходната инфраструктура – плочки, парапети и пр.

Работата започна от двата подлеза на булевард „България”, намиращи се под южния вход на НВУ „Васил Левски”. Ще бъдат обхванати и останалите шест подземни пешеходни съоръжения – до Mall Veliko Tarnovo, трите в района на автогара „Юг”, както и край въжения мост в квартал „Чолаковци”.
Поради отпаднала за момента необходимост затворен ще бъде подлезът, който се намира до бившата база на „Дървообработване ВТ” в промишлена зона „Дълга лъка”.

Със средства от общинския бюджет през последните две години подлезите бяха частично ремонтирани четири пъти заради вандализъм. Община Велико Търново апелира към великотърновци да опазват и да не замърсяват подлезите, а ако станат свидетели на хулигански прояви, веднага да сигнализират органите на реда.

Снимки и информация: Община В. Търново

Велико Търново ще е домакин на национална конференция за превенция на наркоманията

Снимка и информация: Община В. Търново
Велико Търново ще е домакин на XI Национална конференция на общинските превантивно-информационни центрове по наркоманията. В старопрестолния град експерти от цяла България ще обсъдят новостите при методите за противодействие на зависимостта от наркотични вещества, формите на работа с младежи, попадали под въздействието на дрога, както и видовете обучения. Националната среща ще се проведе през есента, съобщи Ивана Колева-Стоянова, председател на превантивния информационен център по наркоманията към Община Велико Търново.
По време на заседание на центъра бяха обсъдени програмата и плана за действие през годината. Заложено е провеждането на редица информационни срещи, също обучения на родители на момчета и момичета, употребявали наркотици. Активно ще се работи и с техните родители. Ще продължи успешното партньорство с младежките центрове в населените места от общината, където се провежда традиционната лятна полицейска академия. Темата за превенция на наркотичните вещества е широко застъпена при работата с подрастващите.
Центърът ще започне да прилага и нова програма за повишаване на информираността на обществеността относно превенцията на употребата на наркотици.


Фирми във Велико Търново и в района на няколко села остават без ток на 9 февруари

На 09.02.2017 г. от 12:00 ч. до 12:30 ч., поради извършване на обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - фирми и автокъщи в района на товарна гара, фирма "Софарма логистика", бензиностанция РОМПЕТРОЛ, фирма "Меркурий" и фирма "Анимекс", завод "ТЕРЕМ Ивайло".

На 09.02.2017 г. от 15:00 ч. до 15:30 ч., поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: община Горна Оряховица - с. Поликраище, североизточната част на с. Първомайци, Регионален исторически музей с.Никюп, ПГ СС Боруш - с. Крушето, ДП НКЖИ Поделение СТ (спирка Акация), "Грейн комерс" ЕООД, "Планета 98" ООД, ППК "Росица" (кравеферма), "Агростил-2009" ООД, помпена станция на „Консорциум Агробизнес” АД, "Катани" OOД, ЕООД "Си Ди – Транстрейд", Томо Начев Вълев (Ферма щрауси), ЕТ "Сайманс-АТанас Симеонов", ЕООД "Данито комерс", "Балкан" ООД, "Брамас 96" АД, ЗП "Румен Тодоранов", ЕТ "К.В.Н – Колю Николов", ЕООД "Съни 2001", "Крис Рум" ЕООД.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново