четвъртък, 12 октомври 2017 г.

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за периода от 13ти до 15ти октомври (петък - неделя)

Информация - Община Велико Търново
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt


Временна организация на движението в периода 13-15 октомври

На 13 октомври /петък/ 2017 г., във връзка с извършването на строително-монтажни дейности по саниране на жилищни блокове на ул. „Филип Тотю“ № 15 и № 17 се въвежда временен режим на движение на МПС в района, който е сигнализиран със съответните пътни знаци и сигнализация до 22.12.2017 г.

На 13 октомври /петък/ 2017 г. за времето от 08,00 до 15,00 ч. с цел, осигуряване на паркоместа за посетителите на военният ритуалвъв връзка с полагането на военна клетва на курсантите от „Випуск 2022“ на Национален военен университет „Васил Левски“ се затваря за движение северното платно на ул. „България“ в участъка от пътната връзка с южното платно на улицата в зелената разделителна ивица до кръстовището за „Метро“ и преди Западен пътен възел.

На 15 октомври /неделя/ 2017 г. във връзка с организацията и провеждането на футболна среща на стадион „Ивайло“ между отборите на ФК „Етър-1924“ и ПФК“Левски“София за времето от 08,00 до приключване на футболната среща се затварят за движение, както следва, улиците:
-„Тодор Балина“ от кръстовището с ул. „Йоновка“- площад пред северен вход на стадион „Ивайло“ – до кръстовището с ул. Любен Каравелов“;
-„Славянска“в участъка от кръстовището с ул. „Никола Габровски“ до кръстовището с ул. „Тодор Балина“;
-„Филип Тотю“ от кръстовището с ул. „Славянска“до кръстовището с ул. „Бойчо Войвода“;
-„Вела Благоева“ в кръстовището с ул. „“Славянска“;
-„Бойчо Войвода“ в участъка от кръстовището с ул. „Никола Габровски“до кръстовището с ул. „Филип Тотю“.

За времето от 08,00 до приключването на футболната среща се възстановява двупосочното движение по ул. „Йоновка“ чрез временно закриване на пътен знак В1 на кръстовището с ул. „Филип Тотю“.

От 15,00 ч. поетапно, до преминаването на шествие на привържениците на ПФК „Левски“ София ще бъдат временно затваряни улиците :
-около Домът на армията, ул.“Марно поле“, ул. „Васил Левски“, от кръстовището с ул. „Христо Ботев“ до кръстовището с ул. „Никола Габровски“, ул.“Никола габровски“ от кръстовището с ул. „България“ до кръстовището с ул. „Филип Тотю“, ул. „Филип Тотю“, ул. „Славянска“.

Ученици оглавиха Великотърновския общински съвет в рамките на кампанията „Мениджър за един ден“

Снимка и информация - Община Велико Търново


Ученици от Велико Търново оглавиха Общинския съвет в Старата столица в рамките на кампанията „Мениджър за един ден“, инициирана от неправителствената организация „Джуниър Ачийвмънт“. Денислава Пламенова, Пламена Петева, Диана Иванова, Маринела Ямакова и Цветелина Станева бяха приети от председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов и неговите сътрудници. Те се запознаха с устройството, правомощията и функциите на Общинския съвет и на ръководството и навлязоха в детайли в ежедневната работа.
Младите хора се изявиха като истински председатели на местния парламент. Те сложиха резолюции на материали за октомврийската сесия, работиха с дигиталната система за безхартиено заседание, посетиха залата, в която се обсъждат всички предложения, свързани с развитието на Велико Търново и общината и провежданата местна политика. Учениците изготвиха и прессъобщение относно предстоящата на 26 октомври сесия.
Кампанията „Мениджър за един ден“ се провежда за 16-а поредна година. Венцислав Спирдонов посъветва младите хора да бъдат активни в обществото и да не се притесняват да споделят с местната власт своите идеи и виждания. За активното им участие в инициативата той връчи на учениците грамоти и им подари книги.

Вкусът на България си дава среща във Велико Търново

Снимка и информация - Община Велико Търново


Даниел Панов откри първото изложение за родни производители на храни и напитки

Във Велико Търново се провежда първото по рода си изложение за български производители на храни и напитки „Трапезица Фест“ 2017. Тридневният форум бе открит от кмета на Старата столица Даниел Панов и директора на БНТ Свят и региони Екатерина Генова. Изложението е финал на инициативата „Вкусът на България“, с която обществената телевизия и Националното сдружение на общините в Република България съдействат на родните производители за развитието на бизнеса им, за съкращаване на пътя до търговските вериги, ресторантите, хотелите и къщите за гости.
До неделя в изложбени зали „Рафаел Михайлов” жителите и гостите на Велико Търново могат да дегустират висококачествени български вина, млека и консерви, изискани деликатеси и бутикови храни, произведени по уникални рецепти.
Даниел Панов пожела успех на участниците и организаторите и изрази надежда, че подобни празници на българския вкус и кулинария ще станат част от обществените събития във всеки повече градове. Панов подчерта, че форуми като „Трапезица Фест“ са израз на подкрепа за развитие на родното производство и средство за насърчаване на малкия и средния бизнес. Като председател на Управителния съвет на НСОРБ Даниел Панов поздрави всички свои колеги кметове и всички служители на общинските администрации по повод днешния празник на българската община.
„Нашата всеобща цел е българските храни и напитки да бъдат по-широко предлагани. Освен всичко друго, те са свързани с различни обичаи и обреди и са част от културното богатство и наследство“, подчерта Даниел Панов. Той посочи, че производителите могат да разчитат на подкрепата на законодателната, изпълнителната, местната власт, както и на медиите.
Регионалният представител на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия Иван Сотев, увери изложителите на „Трапезица Фест”, че освен подкрепа за подобни инициативи, чрез своите структури Министерството на икономиката активно съдейства на българските производители да направят и своите първи стъпки на чужди пазари.
„Ако ви трябва илюстрация на българската пословица „речено – сторено” – това е днешното събитие”, заяви при откриването директорът на БНТ Свят и региони Екатерина Генова. Тя обърна внимание, че всички поставени от бранша проблеми в рамките на инициативата „Вкусът на България” вече са намерили своето адекватно решение. Генова припомни, че в началото на кампанията преди половин година кметът на Велико Търново сподели идеята си Старата столица да даде възможност на производителите на уникални регионални храни и напитки да представят своите продукти, да се срещнат с търговци и ресторантьори, да предложат своята продукция директно на клиентите си.  С откриването на „Трапезица Фест” това намерение вече е факт.
В рамките на кампанията „Вкусът на България“ се проведоха поредица от дискусии в цялата страна, чрез които производители и представители на туристическия бранш коментираха открито въпросите за решаване помежду им. Със съдействието на БНТ2 и НСОРБ с проблемите на производителите бяха запознати депутатите от парламентарните комисии по земеделието и храните и по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Най-спешните въпроси вече очакват своето законодателно решение.
Изложението се провежда в навечерието на 16 октомври - Световния ден на прехраната, обявен от Генералната асамблея на ООН. Организатори са ОТА „Царевград Търнов“, „Прим Дизайн“ и „Прим Нет“. Събитието се осъществява с подкрепата на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия и Община Велико Търново, както и с медийното партньорство на Българската национална телевизия и Общинско радио Велико Търново.

Ръководеното от Даниел Панов Национално сдружение на общините – с висока оценка от президента Румен Радев

Снимка и информация - Община Велико Търново


Ръководството и Управителният съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, чийто председател е кметът на Велико Търново Даниел Панов, получиха висока оценка от президента на страната Румен Радев. Това се случи по време на работна среща УС на най-голямата неправителствена организация и държавния глава. Поводът бе Денят на българската община, който ще бъде отбелязан на 12 октомври.
По време на срещата Радев поздрави ръководството на НСОРБ, че винаги е отстоявало единството и обединението, а тезите и посланията на местната власт са отстоявали европейското бъдеще на България.
 Председателят на УС на НСОРБ Даниел Панов призоваРумен Радев да зададе тон за конструктивен диалог и толерантно политическо говорене, по примера на единството между всички 265 кметове на общини в сдружението. Панов подчерта, че партньорството с президентската институция по общи приоритети е положителен знак за българските общини.
„Президентът и кметовете се избират пряко от хората. Ние заедно трябва да правим регионите, градовете и селата все по-добри места за живот, бизнес, образование“, посочи Даниел Панов.
По време на работната среща бяха обсъдени въпроси, свързани с процеса на финансова децентрализация, развитието на българските региони и др.
След края на разговорите Румен Радев удостои с почетен знак изпълнителния директор на Сдружението Гинка Чавдарова за приноса й в утвърждаване на местното самоуправление в Република България и дългогодишната й работа за развитието на българските общини. 

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново