сряда, 14 декември 2016 г.

В събота отново гледаме шоуто на Царевец безплатно. Велико Търново изпраща седмицата с операта "Норма"


               В събота /17 декември/ отново ще бъде излъчена безплатна прожекция на аудио-           визуалния спектакъл "Царевград Търнов - Звук и светлина". Ден по-рано, в голямата зала на МДТ "Константин Кисимов" на сцена ще бъде поставена операта "Норма". Музикално- драматичният спектакъл е продукция на Държавна опера - Варна.
               Вижте и останалите събития до края на седмицата, включително и за тази вечер.

19,00 ч
МДТ „Контантин Кисимов”
19,00 ч
Читалище „Надежда”
СРЯДА – 14.12.16 г.
„Червило” – театрален спектакъл на МДТ „Константин Кисимов”
„Гледна точка” – театрален спектакъл от В. Шушкин, с участието на Любен Чаталов

18,00 ч
Читалище „Надежда”
18,30 ч
Община В. Търново – Голяма зала
ЧЕТВЪРТЪК – 15.12.16 г.
„Службогонци” – театрален спектакъл от Ст. Костов, с участието на Николай Урумов
Коледен концерт на Дамски хор „Търновград” при Военен клуб – В. Търново

11,00 ч
Община В. Търново – Голяма зала
18,00 ч
Община В. Търново – Голяма зала
18,00 ч
Младежки дом – Зала 30
19,00 ч
МДТ „Константин Кисимов”
ПЕТЪК – 16.12.16 г.
Церемония „Спортист на 2016 г” – награждаване

Коледен хоров концерт” – ТД „Трапезица-1902”, детска
вокална група към ДГ „Ален мак” и Дамски хор „Божур”
Коледен концерт на учениците от класа по китара на преподавателя Стефан Веселинов
„Норма” – опера от Винченцо Белини, постановка на Държавна опера - Варна

10,00 ч
Община В. Търново – фоайе на 3 етаж
11,00 ч
Читалище „Искра”
11,00 ч
Младежки дом – Зала 30
18,00 ч
Читалище „Извор” – с. Самоводене
19,00 ч
Площад „Цар Асен I”
СЪБОТА – 17.12.16 г.
Коледна работилничка за изработване на сурвакници

Театър „ВЕСЕЛ” представя „Писмо до Дядо Коледа”

Коледно парти та Театрално студио „Шанс“ при Младежки дом с деца от ЦНСТ - В. Търново
Празнична програма за Коледните и новогодишни празници и отбелязване на годишнини на членове от театралния състав
Аудиовизуален спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина” – безплатна прожекция

18,00 ч
Младежки дом – Зала 30
НЕДЕЛЯ – 18.12.16 г.
Коледен концерт на учениците от класовете по цигулка на преподавателите Веселин Върбанов, Елка Станева и Петя Владкова

Пенсионерските клубове в общината зарадваха великотърновци с празничен концерт

Снимка и информация: Община В. Търново
Артисти, музиканти и певци самодейци от Велико Търново и населените места в общината зарадваха жители и гости на старопрестолния град с празничен концерт по случай предстоящите празници. Близо два часа състави и индивидуални изпълнители пяха, танцуваха и участваха в актьорски сцени. След всяка проява следваха бурни аплодисменти.
Инициативата бе съвместно дело на всички клубовете на пенсионера и инвалида. Концертът бе част от празничната програма на Община Велико Търново за коледните и новогодишни празници.

Участниците, организаторите и гостите бяха приветствани от заместник-кмета на община Велико Търново Ганчо Карабаджаков. Той поздрави артистите самодейци за чудесните изпълнения и важния принос за богатството на културния календар на старопрестолния град, и им пожела да посрещнат в щастие наближаващите светли празници. 

Пациентска организация оцени високо условията във Велико Търново за профилактика на очните заболявания

Информация: Община В. Търново
Националната пациентска организация благодари на кмета на Велико Търново Даниел Панов за създадените условия жителите на старопрестолния град и общината да бъдат информирани за очните заболявания. От сдружението оцениха високо и кампаниите по профилактика, които се провеждат в старата българска столица.
„Медицинските специалисти в община Велико Търново са съпричастни към предотвратяването на слепотата, повишаването на информираността и профилактиката на социално-значимите заболявания”, посочват от организацията в благодарствено писмо до кмета Даниел Панов.

Посочено е, че през септември в старопрестолния град е проведена национална кампания „Право на зрение”, а в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” са организирани информационни беседи с участието на офталмолози и последващ безплатен скрининг. Акцията бе инициирана от Националната пациентска организация и Института за здравно образование, с подкрепата на Българското дружество по офталмология. 

Великотърновец предлага временно да подслони семейство от с. Хитрино

Великотърновец предлага временно да подслони семейство от с. Хитрино, докато нормалният живот в селото бъде възстановен. Къщата се намира в с. Ново село и разполага всички условия за нормален живот на едно семейство. В стопанските постройки в двора могат да бъдат отглеждани и домашни животни.

При проявен интерес желаещите могат да се свържат със заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев /тел: 062-619-504/ или с д-р Диляна Вачкова, експерт в дирекция „Социални дейности и здравеопазване” /тел: 062-619-209/. . 

Шедьовърът „Норма” на Белини дава началото на зимен оперен сезон във Велико Търново

Снимка: Държава опера - Варна
Информация: Община В. Търново
Велико Търново ще зарадва почитателите на класическото музикално и театралното изкуство със зимен оперен сезон. Началото му ще бъде дадено още в края на тази седмица. От 19,00 ч. в петъчната вечер на сцената на Музикалнодраматичния театър „Константин Кисимов” ще бъде представен шедьовърът на италианския композитор Винченцо Белини „Норма”. Операта, в която стилът белканто бележи своеобразен апогей, пресъздава една история за любов и ревност, за обич и омраза, за агресия и бунт на поробените.
Постановката е дело на Държавна опера – Варна, режисьор и сценограф е Кузман Попов, диригент е Вилиана Вълчева. В главните роли публиката ще види Линка Стоянова, Силвия Ангелова, Борис Луков, Евгений Станимиров, Бойка Василева и Пламен Долапчиев.
Новата инициатива във Велико Търново продължава традицията на популярния в цяла България и Европа Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. Инициативата стана факт след разговори на кмета Даниел Панов с директорите и представители на държавните опери във Варна, Пловдив, Русе, Стара Загора и Бургас. Петте оперни театъра ще гостуват в старопрестолния град всеки месец с подбрани от тях заглавия, а съставът на МДТ „Константин Кисимов” вече има изнесени театрални продукции в петте големи града.

Зимният оперен сезон дава възможност на почитателите на класическото музикално изкуство да се насладят на оперни спектакли и преди лятото на 2017 г. По традиция, тогава крепостта Царевец отново ще се превърне в открита сцена. Според предварителния календар единадесет ще бъдат заглавията във втория сезон на „Сцена на вековете”. С по две постановки ще се представят оперните театри от Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе и Бургас, а своя дебют ще направи и съставът на МДТ „Константин Кисимов”.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново