петък, 3 ноември 2017 г.

Велико Търново е домакин на международната Академия за акушерки

Снимка и информация: Община Велико Търново
Велико Търново е домакин на международния форум „Академия за акушерки“, който се провежда за шеста поредна година в Старата столица. Над 200 представители на професията от цялата страна участват в тридневния форум, чието мото е „Акушерството като изкуство“. Гости са световноизвестни лектори от България, Италия, Белгия, Русия, Турция. Сред тях са и изявени българки, работещи във Великобритания.
Събитието, организирано от Алианса на българските акушерки, бе открито от д-р Диляна Вачкова – директор на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, Росица Димитрова – зам.-министър на труда и социалната политика. Академията продължава и през уикенда.
Международната конференция е възможност за работещите в сферата на родилната помощ да обменят опит, да се запознаят с новите методи и тенденции и да повишават квалификацията си. Форумът продължава до 5 ноември.
Сред участниците са и студентите от Великотърновския филиал на Медицински университет – Варна, които следват акушерство. Учебното заведение бе открито през есента на 2015 г. по инициатива на кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Така в Старата столица бе възстановена възможността за висше образование по здравни грижи, прекъснато през 2007 г. със закриването на бившия Медицински колеж, по решение на тогавашната изпълнителна власт.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново