петък, 4 ноември 2016 г.

Във Велико Търново събраха над 65 тона листна маса

Снимка и информация - Община Велико Търново


Над 65 тона листна маса е събрана във Велико Търново от началото на септември досега при ежедневното почистване на улици, тротоари, паркове, обществени и междублокови пространства. С дейността е ангажирано общинското предприятие „Зелени системи”, а близо 75 служители работят по утвърден график в различните части на града. Равномерно са обхванати както централната част, така и кварталите.
Между 1 и 1,5 тона на ден е събраната шума през септември. През октомври количеството е между 1,5 и 1,8 тона дневно, колкото е и в първите дни на ноември. След събирането на листата в чували, следва транспортирането им до Регионалната система за управление на твърди битови отпадъци, която се намира край с. Шереметя. Три са товарните автомобили, използвани за превоз на листната маса.

Квартал "Картала" отново остана без вода

За втори пореден ден хиляди великотърновци, които живеят в северния квартал на Велико Търново "Картала", са без вода. Заради авария водоподаването е спряно, съобщиха от дружеството "ВиК Йовковци" АД. От компанията посочват, че ремонтът на водопроводната мрежа ще продължи най-късно до 16,00 ч., а по възможност водата ще бъде пусната по-рано.

Нова автобусна спирка монтират в Дебелец

Снимка и информация - Община Велико Търново


Нова автобусна спирка монтират в Дебелец. Съоръжението се намира срещу ОУ „Д-р Петър Берон” и ще бъде изградено в рамките на седмица, съобщи кметът на градчето Снежана Първанова. Вече е монтирана стоманената конструкция, като предстои поставянето на стъкления гръб и рекламното пано.
„От години хората чакаха автобусите по линията към Велико Търново на открито. Щастлива съм, че срещнах съмишленици и за краткото време, в което съм кмет на Дебелец, успяхме да реагираме и на тази потребност. Изключително съм благодарна на управителя на „ТМКо” ООД Денка Тончева, която ни предостави произведеното от тях стоманено съоръжение – автобусна спирка. Благодаря и на собствениците на къщата, пред която поставяме конструкцията – Анастасия и Иван Иванови“, сподели Снежана Първанова.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново