събота, 25 ноември 2017 г.

Над 1000 коледни светлини обагриха Велико Търново


Снимка и информация - Община Велико Търново

Кметът Даниел Панов и стотици деца включиха празничната украса

Над 1000 светещи елемента и повече от 100 фигури обагриха Велико Търново. Кметът Даниел Панов и стотици деца включиха коледната украса на Старата столица във вечерните часове на вчерашния ден – точно един месец преди Бъдни вечер и Рождество Христово. Най-щастливи бяха малчуганите – за тях петъчната вечер бе празнична и пълна със забавления. За доброто настроение на децата се погрижиха актьорите от театър „Весел“ и Държавен куклен театър – Сливен.
Даниел Панов поздрави стотиците деца, техните родители и близки. Той посъветва малчуганите да напишат своите писма с желания до Дядо Коледа и след 1 декември да ги пуснат в специалната Коледна поща в парк „Марно поле“. Панов пожела на великотърновци да посрещнат и прекарат предстоящите празници със своите семейства, както повеляват българските традиции и обичаи.
Финал на тържеството бяха празничните фойерверки, които озариха нощното небе над Велико Търново.

Родопската теснолинейка ще пътува празнично на 17 декември

На 17 декември родопската теснолинейка ще пътува празнично между Якоруда и град Септември. Поводът е 90-годишнината от откриването на този участък.
Пътуването ще бъде озвучено с изпълненията на самодейни състави от Велинград. Поради ограничения брой на местата, от БДЖ вече са пуснали билетите в продажба.



За атрактивното пътуване ще бъдат пуснати само 5 вагона, а местата са 150.

Влакът ще тръгне в 8.30 часа от гара Септември и ще пристигне в Якоруда в


© TK „Андела"
11.30 часа. Там посетителите ще бъдат посрещнати от концерт на местните самодейци и ще имат два часа за разходка, преди обратното връщане на гара Септември.

В 15.50 часа има влак за пътниците до София, Пловдив и Стара Загора.

https://www.plovdiv24.bg/

Започна измерване на въздухa във Велико Търново

Измерването на качеството на въздуха в кв. „Чолаковци“ във Велико Търново започна вчера. По разпореждане на РИОСВ – Велико Търново, мобилна автоматична станция (МАС) към Регионална лаборатория към ИАОС в Русе е разположена в ДГ „Рада Войвода“. Тя ще измерва седем дни показателите на серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, въглероден оксид и озон. МАС е оборудвана и акредитирана да извършва измерване на основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух в приземния слой.


МАС ще бъде една седмица и в кв. „Бузлуджа“ до Старческия дом. Резултатите от измерванията ще бъдат представени в РИОСВ – Велико Търново в най-кратки срокове.

DARIK NEWS

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново