четвъртък, 24 ноември 2016 г.

Утре включват коледната украса във Велико Търново

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Утре, 25ти ноември с детско куклено шоу и фойерверки ще бъдат включени пъстрите коледни светлини във Велико Търново. Това ще се случи пред сградата на общината в старата столица. Началният час е 17:00. 

Близо 20 улици във Велико Търново остават без ток утре/петък (25ти ноември)


На 25.11.2016 г. от 09:00 ч. до 09:10 ч. и от 13:00 ч. до 13:10 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново: ул. "П. Тодоров", ул."Ст. Михайловски", ул. "Ал. Бурмов", ул. "Моско Москов", Магазин "СБА" - ул. "Стоян Михайловски" № 7, ул. "Ангел Каралийчев", ул. "Камен Зидаров".
На 25.11.2016 г. от 13:30 ч. до 13:40 ч. и от 16:30 ч. до 16:40 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново: "Площад център" №2, Младежки дом, ул. "Ивайло", ул. "Калоян", ул. "Александър Стамболийски", ул. "Христо Ботев" от №2 до №14 и от №5 до №19, площад "Майка България" №5, ул. "Ивайло", ул. "Хаджи Димитър", Бирария "Сити пъб", Бирария "Швейк", Казино Алфа, Кафе бар, Общинско кабелно радио, Руски клуб, едното захранване на "Интерхотел Велико Търново" АД, хотел "Етър", ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" - сградата на ул. "Христо Ботев" 19, НЗОК - В. Търново.
На 25.11.2016 г. от 09:00 ч. до 12:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново: ул. „Христо Иванов Войводата” от №4 до №26 и от №1 до №7, ул. „Железничарска” (ул. "Гоце Делчев") от №1 до №3 и от №2 до №6, ул. „Петър Богданов” от №1 до №5 и от №2 до №4, ул. „Крайбрежна” № 43. 
На 25.11.2016 г. от 13:30 ч. до 15:30 ч., поради извършване на обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: община Велико Търново - с. Арбанаси, фирма "МСМ газ", завод "Момина крепост", местност "Ксилифор", атракцион "Калоянова крепост", ретранслатор Лясковец и фирма "Автохит".
Временни смущения в електрозахранването са възможни от 13:30 ч. до 13:40 ч. и от 15:30 ч. до 15:40 ч. в районите на гр.Велико Търново - кв."Света гора", ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий".  
На 25.11.2016 г. от 13:30 ч. до 16:00 ч., поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: община Велико Търново: завод "Червена звезда" - гр. Дебелец.

Временна промяна в организацията на движението във Велико Търново за 25ти и 26ти ноември (петък и събота)

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Във връзка с предстоящо извършване на частични ремонти на пътното платно се въвежда временна организация на движението на МПС, както следва: 

На 25 ноември /петък/ и на 26 ноември /събота/ в периода от 8 до 16,30 ч. ще бъде затворена за движение ул. "Васил Левски", в участъка от Студентски стол №2 до МДТ "Константин Кисимов". 
Пропускани ще бъдат само автобусите по линиите от обществения транспорт. Те ще преминават по обичайните си маршрути и ще спират по спирките, разположени на ул. "Васил Левски".
На 25 ноември /петък/ във връзка с включването на Коледните светлини и кукленият спектакъл за деца ще бъде затворена за движение ул. "Васил Левски"от кръстовището  на МДТ "Константин Кисимов" до сградата на Община Велико Търново за времето от 16,30 до 18,30 ч. или до приключване на събитието.
На 26 ноември /събота/ за времето от 18,45 до 19,30 ч. ще бъде затворен за движение на МПС площад "Цар Асен 1", както и прилежащите улици.

Събираемостта на данъците във Велико Търново расте, с 1 милион лева повече са приходите

14,2 милиона лева приходи в общинския бюджет от местни данъци са отчетени за периода от януари до септември 2016 г. Събираемостта на местните данъци във Велико Търново продължава да расте, а сумата е с около 1 милион лева повече спрямо деветмесечието на 2015 г. Това стана ясно по време на днешното заседание на Великотърновски общински съвет, когато бе обсъдено касовото изпълнение на годишния бюджет.
Ръстът на постъпленията обхваща всички налози: данък върху сградите, такса за битови отпадъци, данък върху моторните превозни средства, данък върху сделките с недвижимо имущество, туристически и патентен данък. Увеличаването на приходите се превърна в устойчива тенденция и е резултат от строгата финансова политика на Община Велико Търново. В периода 2012-2015 г. годишните приходите от местни данъци и такси нараснаха от 14 милиона лева до 17,5 милиона лева, колкото бяха отчетени през миналата година. Старопрестолният град е в топ 4 на градовете с най-високи общи нива на събираемост на местните данъци и такси.
Във връзка с питания на общински съветници заместник-кметът Снежана Данева-Иванова подчерта, че финансовото състояние на Общината остава стабилно. В края на годината се очаква и намаляване на просрочените задължения с около 1,2 милион лева.
През третото тримесечие на 2016 г. е приключило действието на два големи договора на Община Велико Търново, при които клаузите позволяват разсрочване на плащанията за 12-месечен и 24-месечен период. По тази причина в това тримесечие просрочените задължения на Общината не намаляват, а изцяло със средства от общинския бюджет е извършена регулация на минималните работни заплати.

С постановление на Министерски съвет в края на миналия месец са разплатени 1 милион лева за мащабните ремонтни дейности по градската инфраструктура, подчерта заместник-кметът Снежана Данева-Иванова. Това ще бъде отразено в касовото изпълнение на бюджета за последното тримесечие. Прогнозираното понижаване на просрочените задължения е с около 1,2 милиона лева. 

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново