понеделник, 4 септември 2017 г.

Населени места в община Лясковец остават без ток утре/вторник (5ти септември)

На 05.09.2017 г. от 09:00 ч. до 09:15 ч. и от 13:30 ч. до 13:45 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: община Лясковец – с. Добри дял, с. Козаревец и с. Джулюница, МТП ТМСИ с. Козаревец, МТП Язовира с. Добри дял, МТП Пилишари гр.Лясковец , бензиностанция „Лукойл“ и община Стражица – с. Бряговица.
На 05.09.2017 г. от 09:00 ч. до 13:45 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: Община Лясковец, с. Джулюница : ул. „Родопи“, ул. „Пирин“, ул. „Трети март“, ул. „Теменуга“, ул. „Христо Ботев“, ул. „Лозарска“, ул. „Боримечка“, ул. „Филип Тотю“, ул. „Мусала“, ул. „Средна гора“, ул. „Черковна“ и ТП Овчарник в с. Джулюница.

Изложба, посветена на Антон Труфев ще се открие утре (вторник) в изложбени зали "Рафаел Михайлов", гр. Велико Търново

Плакат - Организатори

С военен ритуал Велико Търново ще отбележи годишнината от Съединението

Снимка и информация - Община Велико Търново


С военен ритуал във Велико Търново ще бъде отбелязана 132-годишнината от Съединението на България – 6 септември. Честванията започват в 10,30 ч. пред сградата на общината с издигане на знамената на България, старопрестолния град и Европейския съюз. Слово за един от най-значимите държавнически актове в новата българска история и голямата роля на родолюбивите търновци в организацията на Съединението ще произнесе кметът на Старата столица Даниел Панов.
С литературна композиция възпитаници на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ ще оценят значението на обединението между Княжество България и Източна Румелия.
В 10,50 ч. пред паметника „Майка България великотърновският митрополит Григорий ще отслужи благослов. Отново с военен ритуал официалните лица, жители и гости на Велико Търново ще изразят признателността си към българските герои, като поднесат венци и цветя. В 11,15 ч. покрай паметника и по главната улица „Васил Левски“ почетният караул на Национален военен университет „Васил Левски“ ще премине в тържествен марш.
Честването налага въвеждането на временна организация на движението. От 9,45 до 11,30 ч. затворени за движение ще бъде улица „Васил Левски“, в участъка от кръстовището с ул. „Бачо Киро“ до пресечката с улица „Христо Ботев. Автобусите по линиите на обществения транспорт няма да обслужват спирките „Община“ и „МДТ Константин Кисимов“ в този период. Те ще използват обходен маршрут по улиците „Христо Ботев“, „Седми юли“ и „Бачо Киро“.
По случай Деня на Съединението на България, подарък за всички жители и гости на старопрестолния град ще бъде безплатната прожекция на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“. Шоуто ще започне в 21,30 ч. и ще може да бъде наблюдавано от площад „Цар Асен I”. За гарантиране на сигурността на присъстващите площадът пред Царевец и прилежащите към него улици ще бъдат затворени за движение за времето от 21,15 до 22,00 ч.

Светофари регулират трафика по време на спектаклите „Звук и светлина“

Информация - Общински туристически център
"Царевград Търнов"
Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt


       Със светофари отново се регулира пътния трафик в старата част на Велико Търново по време на излъчванията на Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов-Звук и светлина“. Сигнализационата система, която не работеше от 2013 г., е възстановена по инициатива на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.
     Светофарите се намират преди кръстовището на улиците „Иван Вазов“ и „Читалищна“ и в подножието на крепостта Царевец, на улица „Св.Клименнт Охридски“ до цъквата „Св. 40 мъченици“.  Те ще функционират само вечер при излъчване на шоуто „Звук и светлина“ за да се ограничи преминаването на моторно-превозните средства през площад „Цар Асен I“ . Така ще бъде гарантирана сигурността на зрителите наблюдаващи спектакъла в пространството пред крепостта Царевец. За спазване на светлинната сигнализация ще следят компетентните органи.
       С активната намеса на общинското туристическо дружество вече са намелели недобросъвестните шофьори, спиращи в началото на Самоводската чаршия.
       „Благодарим на всички граждани и гости на Велико Търново, които спазват знаците и не спират в нарушение на  един от най-посещаваните туристически обекти в града. С ремонтите на нарушената настилка, подмяна на указателните табели, осветителните тела и  декоративните цветарници полагаме усилия Улицата на занаятите да бъде привлекателна  и безопасна, както за туристите, така и за живеещите в района“, подчертава управителят на Общинската агенция по туризъм  Борислав Йорданов.

Програма за честване на 22ри септември - Ден на Независимостта на България във Велико Търново

Информация - Фейсбук страница на Даниел Панов -
кмет на община Велико Търново

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt
Велико Търново тържествено ще чества 109 години от обявяването на Независимостта на България (Програма)  

07:30 ч. - Празнична света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий с участието на квартет „Ангелски гласове”
Място: църква „ Св.40 мъченици”
09:00 ч. – Водосвет и поръсване на бойното знаме на НВУ „Васил Левски” и на знамената на държавни и общински институции, учебни заведения и неправителствени организации
Място: църква „ Св.40 мъченици”
10:30 ч. - Военен ритуал за издигане националното знаме на Република България. Официални слова. Празничен благослов
Място: Архитектурно-музеен резерват „Царевец”
11:00 ч. - Поднасяне на венци и цветя на Пирамидата на Независимостта
Място: Архитектурно-музеен резерват „Царевец”
11:00 – 13:00ч. – Детски празник с „Лактима Балкан“
Място: площадка „Азбукари“, парк „Марно поле“
11:30 ч. - Празнично шествие и полагане на гирлянди на паметник
„Майка България”
Място: от Архитектурно-музеен резерват „Царевец” до паметник „Майка България”
12:30 ч. - Шоу-спектакъл на участниците в ХІ Международен фестивал
на военните оркестри
Място: пред сградата на Български пощи
13:30 – 16:30 ч. - Концерт на любителски формации от Велико Търново
Място: пред сградата на Община Велико Търново
14:00 ч. - Екскурзоводски тур „По стъпките на българската държавност”
Място: от църква „ Св. 40 мъченици”, църква „Св.св. Петър и Павел” до Архитектурно-музеен резерват „Царевец” .
09:00 – 18:00 ч. – вход свободен за АМР „Царевец“ и църквата-музей „Св. 40 мъченици“
17:00 – 18:00 ч. - Концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопски Танцов Ансамбъл
Място: пред сградата на Община Велико Търново
18:00 – 18:30 ч.- Голямото Търновско хоро с Николина Чакърдъкова и Неврокопски Танцов Ансамбъл
Място: от МДТ „Константин Кисимов” до Паметника на обесените
19:00 ч. - Изпълнение на строеви хватки с оръжие от Представителна част на НВУ„Васил Левски”
Място: площад „Цар Асен І”
19:30 ч. - Тържествена проверка
Място: площад „Цар Асен І”
20:15 ч. - Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина”. Празнични илюминации
Място: площад „Цар Асен І”    

Велико Търново се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

Снимка: bTV
Информация: Община В. Търново

За поредна година Велико Търново се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“. Инициираната от bTV Media Group национална доброволческа акция стартира на 16 септември.
Кампанията е подкрепена от редица институции, организации и сдружения. Като част от инициативата Община Велико Търново осигурява за доброволците чували и ръкавици, както и последващото транспортиране на събраните отпадъци.
Всеки, който желае да се включи, следва предварително да заяви необходимите консумативи, като се обади в отдел „Околна среда“ – телефон 062/619 502. Чувалите и ръкавиците ще бъдат раздавани както предварително, така и в деня на кампанията.
Необходимо е участниците да посочат местата и районите, в които ще работят, а чувалите със събраната смет да бъдат оставени край контейнерите.

Служителите в общинската администрация също ще се включат активно в инициативата. Те ще почистват местности в кварталите „Бузлуджа“ и „Зона В“ и в местността покрай чешма „Йоновка”.

Авариен ремонт спира водата на улица във Велико Търново днес/понеделник (4ти септември)

"ВиК Йовковци" ООД гр. В. Търново уведомява своите абонати, че във връзка с авариен ремонт на водопроводната мрежа днес 04.09.2017 г. (Понеделник) до 16:00 ч. ще бъде спряно водоподаването за ул."Колю Гайтанджията".
При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

Велико Търново почита Съединението с военен ритуал, два пъти пускат шоуто на Царевец. Вижте останалите събития през седмицата

Информация: Община В. Търново
Програма на Община Велико Търново
4 – 10 септември 2017г.

8 юли – 8 септември: Крепост Царевец
Втори летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”
1-10 септември: Корпус „Скулптура“ –
Скулптурен симпозиум „Пространства“
1 – 15 септември: Таблата пред Факултета по изобразителни изкуства –
Изложба „Последвай стъпките“
8-10 септември: Конна база край с. Арбанаси
Държавно първенство по обездка
През септември: Крепост Царевец
Приключенска игра „Средновековни криминални загадки“

4 септември /понеделник/
17:30ч., ИЗ „Рафаел Михайлов“
Откриване изложба на художника Атанас Миндов на 85г.

5 септември /вторник/
10:00 ч., АР „Никополис ад Иструм“
Открит урок и закриване на детска полицейска академия

17:30ч., ИЗ „Рафаел Михайлов“
Откриване на изложба „А…? е Басня“ - илюстрация и живопис на художника Спартак Паскалевски, посветена на Антон Труфев /1939-2017/

18:00ч., ИЗ „Рафаел Михайлов“
Откриване на изложба „70 години Дружество на плевенските художници“

21:00ч., АМР „Царевец“
II Летен сезон на българските оперни театри  „Сцена на вековете“ Велико Търново 2017:
„Коса“ – концерт-спектакъл по мюзикъла на Джеръм Рани, Джеймс Рейдоу и Голт Макдърмът, представен от Държавна опера – Пловдив

23:30 ч., площад „Цар Асен I
Аудиовизуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“

06 септември /сряда/
ДЕН НА СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

10:30ч., пред сградата на Община Велико Търново
Военен ритуал за издигане на националното знаме на Република България. Празнично слово на инж. Даниел Панов- Кмет на Община Велико Търново. Литературна композиция, посветена на Деня на Съединението в изпълнение на възпитаници на ПМГ „Васил Друмев“

10:50ч., паметник „Майка България”
Празничен благослов,  отслужен от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий. Военен ритуал по полагане на венци и цветя на признателност

11:15ч., пред паметник „Майка България” по ул. „Васил Левски”
Преминаване на Почетния караул от НВУ „Васил Левски” в тържествен марш

21:30ч., площад „Цар Асен I
Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов- звук и светлина”

7 септември /четвъртък/
10:00 ч., с. Малки Чифлик
Закриване на детска полицейска академия
11:00 ч., Община Велико Търново, Зала 302
Пресконференция по случай отбелязването на 109-годишнината от Независимостта на България и фестивал „Нощ на Самоводската чаршия“
18:00ч., ХГ „Борис Денев“
Изложба графика на Атанас Василев
22:00ч., клуб „ТАМ“
Kelpe & 1000 names September BG micro-tour

8 септември /петък/
14:00 ч., Арбанаси, конна база
Откриване на Държавно първенство по обездка

19:00ч., театрален салон на НЧ „Надежда 1869“
Спектакъл „Методът Грьонхолм“ от Жорди Галсеран

21:00 ч., Летен театър, парк „Марно поле“
II Летен сезон на българските оперни театри  „Сцена на вековете“ Велико Търново 2017: Концерт на „ФОНДАЦИЯТА в операта“ – Държавна опера – Русе и ФОНДАЦИЯТА

9 септември /събота/
19:00ч., НЧ „Напредък-1884“, гр.Килифарево
„Сводници“ по Иво Сиромахов – премиера на Театрална група „Талантино“ от Лятната театрална работилница на МИКЦ – В.Търново



Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново